Депутатката от БСП Елена Йончева определи като добра новина оставката

...
Депутатката от БСП Елена Йончева определи като добра новина оставката
Коментари Харесай

Елена Йончева набеди Главчев за цензор

Депутатката от Българска социалистическа партия Елена Йончева дефинира като добра вест оставката на Димитър Главчев от поста му на ръководител на Народното събрание. „ Това е една добра вест за България, тъй като Главчев последният път безусловно лиши правото на водача на най-голямата опозиционна партия да приказва от трибуната на Народното събрание, без да има причина за това. В нарушаване освен на правилника за работа на Народното събрание, само че и в нарушаване на всички демократични правила. Но това не е изключение. Неговото държание беше поредно, методично нарушение на правата на опозицията и правото на нейната изява в Народното събрание “, уточни пред Дарик националният представител.

Йончева изрази вяра новоизбраният ръководител на Народното събрание Цвета Караянчева да бъде по-диалогична. „ Смятам, че Караянчева евентуално ще се поучи от грешките и метода, по който водеше Димитър Главчев “, добави тя.

На въпрос дали и Иво Христов от Българска социалистическа партия би трябвало да подаде оставка поради репликата за „ 80 % дебилни българи “, Йончева изясни, че Христов се е извинил и е признал, че думите му са неуместни и попита. „ Когато Бойко Борисов споделя, че българинът би трябвало да бъде държан на къса каишка, като куче, какво значи това? А това не е ли засегнатост, казана от един министър-председател? И тук – Димитър Главчев и методът, по който той водеше, изключително лишаване на правото на опозицията да приказва последния път, това е лишаване на правото на словото. Когато няма свободно слово, няма публичен спор. Искам да ви припомня, че преди пет дни една от най-големите европейски и международни медии „ Ерефи “ сподели, че в България има цялостна липса на бистрота в публичния спор за да се улесни държавното управление в политическата му активност и да се прикрият проблеми “, уточни Елена Йончева.
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР