Депутатитеот ГЕРБ и ПП избраха Стою Стоев от парламентарната група

...
Депутатитеот ГЕРБ и ПП избраха Стою Стоев от парламентарната група
Коментари Харесай

ГЕРБ и ПП избраха юриста без стаж Стою Стоев за шеф на правната комисия. ИТН: Това е унизително!

Депутатитеот ГЕРБ и Политическа партия избраха Стою Стоев от парламентарната група на „ Продължаваме Промяната – Демократична България “ за ръководител на непрекъснатата парламентарна Комисия по правни въпроси, съобщи Българска телеграфна агенция.

Точката бе включена по-рано през днешния ден в дневния ред.

Смятам, че не е допустимо и не е редно в българския парламент по този метод да се избират ръководители на комисии, посочи Кристиан Вигенин от „ Българска социалистическа партия за България “.

 

По думите му в дългата традиция на българския парламент резултатът от образуването на комисии постоянно е било на база единодушие, реализирано сред парламентарните групи, или на база на ръководещо болшинство, което дава тенденция за това кои са значимите за него комисии и респективно кои комисии могат да бъдат поети от опозицията. В последните години в обстановка, в която българският парламент на няколко пъти към този момент няма ясно изразени болшинства, постоянно тези решения са взимани на база единодушие сред политическите групи и диалози сред всички политически групи, означи Вигенин.

Вие си позволихте още от самия старт на Народното събрание, от ГЕРБ и „ Продължаваме Промяната “-„ Демократична България “ да вършиме такива сепаративни съглашения, които са срещу Конституцията и правилника на Народното събрание по принцип, срещу духа на Конституцията и правилника, разяснява той. И добави - „ събрали се две групи, решили си, ротират се и на процедура вие разкъсвате единството на Народното събрание “.
Затова ние гласувахме " Против " това предложение да влезе в дневния ред и това господин Стоев да оглави тази комисия
- не тъй като имаме съществени съмнения във връзка с неговите качества, занапред ще забележим какви са те, само че тъй като считаме, че по този метод не е редно да се структурира оперативната работа на Народното събрание, изясни Вигенин. Той изрази вяра това да е за последно освен в този, само че и в последващи парламенти.

Знаете, че сходни сделки за ротиране, избиране на ръководители и любовен танц,унизителен, сред две парламентарни групи, опонира на духа на Конституцията, на парламентаризма, сподели Тошко Йорданов от „ ИТН “.

Според него това, което са следили сега, и против което са дали своят вот " Против ",
е „ следващото унизително отношение на две парламентарни групи към целия парламент, към българския народ “, тъй като същите тези две парламентарни групи са изгубили три седмици да се надлъгват с правене на държавно управление.

 

КОЙ Е СТОЮ СТОЕВ

От уеб страниците на Народното събрание и на " Продължаваме промяната " научаваме, че Стою Стоев е депутат в 47-ото, 48-ото и 49-ото Народно заседание, определен в 17 МИР-Пловдив. В предните два Народното събрание е работил в правната комисия, бил е член и на краткотрайната комисия за промени в Конституцията, която не свърши никаква работа.

 

Това изчерпва трудовата биография на прясно определения ръководител на значимата правна комисия. Поради липса на други данни са изброени всякакви законопроекти, в чието писане и внасяне е взел участие младият народен представител, като е маркирано, че " идея, която Стою Стоев сполучливо пази, са признатите предложения за промени сред двете четения към Законопроекта за изменение и допълнение на Гражданския процесуалния кодекс, с които се вкара електронно заповедно произвеждане ".

 

В " биографията " се акцентира и приносът на Стоев към планове за промени в Търговския закон, които целят " основаването на нов тип комерсиално сдружение, което ще облекчи неимоверно започващия бизнес ".

 

Биографията му завършва с още два " значими "  детайла:  " взел участие е в екипа, изготвил законодателната стратегия, която следваше да послужи като основа на втория мандат, получен от акад. Денков в 48-то НС;  " беше част и от контактната група, която дефинира законодателните цели пред 49-то Народно събрание.

 

Ето представянето на депутата на на уеб страницата на Народното събрание: 

 СТОЮ ТЕОДОРОВ СТОЕВ

СТОЮ ТЕОДОРОВ СТОЕВ

Дата на раждане : 11/11/1992, Пловдив, БългарияПрофесия:Езици:Избран(а) с политическа мощ: КОАЛИЦИЯ ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА – ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ, 24.56 %Участие в предходно Народно събрание: 47 НС; 48 НС;E-mail: [email protected]

Изборен регион: 17-ПЛОВДИВ ОБЛАСТ

 

ОЩЕ ЗА НЕГО

 

Младият политик е наследник на някогашния ръководител на Надзорния съвет на Агенцията за приватизация Теодор Стоев, определен от квотата на Национална движение „Симеон Втори", разкрива проверяващият сайт . 

 

Стоев младши е съучастник с татко си в адвокатската адвокатска фирма " Станков, Стоев и сътрудници ”, където сътрудник им е бившият правосъден министър Антон Станков (НДСВ).

 

В имуществената си декларация депутатът от Политическа партия е вписал съдружничество във компания с татко си, като неизвестно за какво е преиначил леко името на дружеството - вместо  “С Плюс Консулт ”, както е в Търговския указател, в декларацията попада   " С + консулт ". " Дяволът е в детайлите! Особено, в случай че ще става началник на правната комисия - тъй като всяка писмен знак и запетая в законите е значима и от време на време отваря малки врати за заобикалянето им! ", разяснява BIRD.

 

В следствието се показва също, че бащата на депутата е старши съдружник  в “Комидор ” АД с вложителите в скандалния “подпорен хотел ” на Алепу Кристиян Христов и Пламен Марков - притежатели на “Алепу Вилидж ”.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР