Депутатите в Тайланд в сряда приеха на първо четене четири

...
Депутатите в Тайланд в сряда приеха на първо четене четири
Коментари Харесай

Тайланд се приближава към узаконяване на еднополовите съюзи

Депутатите в Тайланд в сряда одобриха на първо четене четири разнообразни законопроекта за еднополовите съюзи, което може да направи страната втората в Азия след Тайван, която легализира браковете сред лица от един и същи пол, предава Ройтерс.

Тайланд има една от най-откритите и забележими общности на лесбийки, гейове, бисексуални и транссексуални (ЛГБТ) в Азия, което способства за облика му на толерантна страна и го прави известен като демократична ваканционна дестинация за задгранични туристи .

Но деятели споделят, че тайландските закони и институции към момента не отразяват изменящите се обществени настройки и към момента дискриминират ЛГБТ хората и еднополовите двойки.

Четирите утвърдени в сряда плана имат за цел да обезпечат на сътрудниците от един и същи пол съвсем същите законни права като хетеросексуалните двойки .

Кабинетът утвърди оферти предходната седмица, които ще основат закон за гражданското партньорство сред лица от един и същи пол . Приет е и различен законопроект за гражданското партньорство от Демократическата партия.

По-либерален законопроект за еднакъв брак от опозиционната партия " Движение напред " също беше признат, макар напъните на проправителствените партии да го отсрочат. Този план има за цел да размени термините за пола в съществуващите закони и да направи брака използван за всички хора .

Миналата година Конституционният съд постанови, че актуалният закон за браковете на Тайланд, който признава единствено хетеросексуалните двойки, е парламентарен, само че предложи разширение на законодателството, с цел да се подсигуряват правата на други полови малцинства.

Тайландски ЛГБТ деятели разкритикуваха двата подкрепени от държавното управление законопроекта, като настояват, че няма потребност от специфичен закон за еднополовите двойки, а единствено промени, с цел да създадат съществуващите закони по-приобщаващи .

Четирите законопроекта ще бъдат разисквани от 25-членна комисия, която ще реши дали да изпрати някой от тях или консолидиран план в Камарата за още две четения, преди да бъде утвърден от сената и по-късно от краля.
 Тайланд публично легализира марихуаната
Тайланд публично легализира марихуаната

За развъждане и консумация в храни и напитки
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР