Депутатите в Сейма - долната камара на полския парламент, приеха

...
Депутатите в Сейма - долната камара на полския парламент, приеха
Коментари Харесай

Полша обяви Русия за спонсор на тероризма, Москва я упрекна в истерия

Депутатите в Сейма - долната камара на полския парламент, одобриха резолюция, обявяваща Русия за

" Русия редовно нарушава правата на индивида, интернационалното право и Устава на Организация на обединените нации , както и още редица задължения, атакува територии на други страни, прави въоръжени набези, военни закононарушения и геноцид и се ангажира с враждебни стопански действия, по-специално в региона на енергетиката ", гласи изказване на Сейма, представено от Анадолската организация.

Резолюцията също по този начин държи Русия " директно виновна " за на малайзийските авиолинии над Източна Украйна през юли 2014 година, при което починаха 298 души.

В документа Москва се упреква и за злополуката през 2010 година на полет на полските военновъздушни сили в Смоленск, Русия, при която починаха всички 96 души на борда, в това число и други висши полски чиновници и военни командири на НАТО.
 Европейски Съюз разгласи Русия за спонсор на тероризма
Европейски Съюз разгласи Русия за спонсор на тероризма

Зеленски приветства решението

Съгласно резолюцията експанзията на Русия против Украйна " съставлява жестоко нарушаване на възбраната на Хартата на Организация на обединените нации за потребление на мощ, а също по този начин е нарушаване на суверенитета, политическата самостоятелност и териториалната целокупност на Украйна ".

Депутатите приканиха полското държавно управление да предприеме повече наказателни ограничения против Русия и да ускори поддръжката за Украйна.

" Сеймът също по този начин прикани интернационалната общественост да създаде механизъм за погашение на военни репарации на Украйна и обезщетения на страни, организации и лица, претърпели загуби по отношение на войната ", се добавя в изказването.

От своя страна представителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че решението на Полша подклажда антируската нервност , оповестява ТАСС.

Той отсече, че изрично не е подготвен да се съгласи с сходни дейности.

В края на ноември, признаваща Русия за държавен спонсор на тероризма.
 Съединени американски щати работят за признаването на Русия като спонсор на тероризма
Съединени американски щати работят за признаването на Русия като спонсор на тероризма

Обрат в досегашната позиция на Вашингтон
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР