Депутатите в парламента трябва да коват закони, не да правят

...
Депутатите в парламента трябва да коват закони, не да правят
Коментари Харесай

Президентът: Депутатите в парламента трябва да коват закони, не да правят скандали

Депутатите в Народното събрание би трябвало да коват закони, не да вършат кавги. Трябва да са наясно също, че времевият прозорец, който имат за работа, може да се затвори доста бързо, в случай че не се сформира държавно управление. Това сподели пред публицисти президентът Румен Радев преди откриването на осведомителния ден „ Държавата в поддръжка на спорта – нови благоприятни условия “ в зала „ Джон Атанасов “ в София Тех Парк.

Този метод на работа, който виждаме сега, обрича на риск и бюджета, и законите по ПВУ, и участието ни в Шенген, съобщи президентът. 

Той означи, че чака разговор, конструктивност и подготвеност за компромис сред партиите, съобщи Българска телеграфна агенция. 

Очаквам партиите да не престават разговора в дух на конструктивност. Тяхна отговорност е да търсят решения, решенията са директно обвързани с работата на Народното събрание, сподели Радев. По думите му решенията, като се изключи че би трябвало да извадят България от рецесията, би трябвало да бъдат устойчиви, учредени на ясни, споделени цели, цели и правила. 

Попитан какъв брой време дава на партиите, с цел да сформират кабинет, Радев съобщи, че зависи от партиите. Конституцията не слага периоди, само че не може да се разтяга до безспир, добави той. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР