Депутатите в Комисията по правни въпроси в Народното събрание обсъждат

...
Депутатите в Комисията по правни въпроси в Народното събрание обсъждат
Коментари Харесай

Предстоящите промени в Изборния кодекс - ето какви са предложенията, обсъждани на Правна комисия

Депутатите в Комисията по правни въпроси в Народното събрание разискват шест импортирани законопроекта за промени в Изборния кодекс.
Първото предложение е на обединението " Демократична България " за въвеждането на гласоподаване по пощата. Предвижда се този способ да се употребява при провеждането на парламентарни, президентски и европейски избори, само че не и при локалните. Предвиждат се и промени за гласуването в чужбина.
 Промени в Изборния кодекс ще преглежда на първото си съвещание новата правна комисия Промени в Изборния кодекс ще преглежда на първото си съвещание новата правна комисия
Комисията по правни въпроси към 45-ото Народно заседание ще организира през днешния ден първото си съвещание, съобщи БГНЕС. Предстои депутатите от ком...

" Демократична България " и Има Такъв Народ оферират да отпадне " смесеното " гласоподаване - с хартия и с машина в секциите с над 300 гласоподаватели. Законопроектът на партията на Трифонов планува да има машинно гласоподаване и в секции в чужбина.

От обединението " Изправи се! Мутри вън! " оферират основаването на 32 МИР отвън страната и въвеждането на дейна регистрация за изборите.
 Представителка на ИТН очерта целите пред партията Представителка на ИТН очерта целите пред партията
Ново държавно управление в остарялата постройка. Ние от ИТН към този момент сме тук. Не знаем какъв брой време новото Народно събрание ще продължи да заседава, само че въ...

От ГЕРБ-СДС внасят законопроект за смяна на изборната система от пропорционална към мажоритарна система при избор за народни представители за Велико Народно заседание.
Николай Хаджигенов и народни представители внасят план за анулация на член 158 от Изборния кодекс, който не разрешава регистрирането като претенденти от името на партии и обединения военнослужещите от въоръжените сили, чиновниците в дипломатическата работа, чиновниците от Министерството на вътрешните работи, Държавна организация " Разузнаване ", Националната работа за защита и Държавната организация " Технически интервенции ", държавните чиновници от Държавна организация " Национална сигурност ", съдии, прокурори и следователи.
Като последна точка Комисията ще разиска въвеждането на партийна дотация от 1 лев за автентичен глас.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР