Депутатите в Държавната Дума на Руската федерация са внесли законопроект,

...
Депутатите в Държавната Дума на Руската федерация са внесли законопроект,
Коментари Харесай

Накажи се сам. Русия забранява на президента и депутатите имоти в страните от НАТО -

Депутатите в Държавната Дума на Руската федерация са внесли законопроект, забраняващ на представителите на властта на разнообразни равнища да имат недвижима благосъстоятелност в страните-членки на НАТО и в страните, които аплайват за участие в алианса. Ако бъде признат законът, огромна част от депутатите, политиците, служителите и представителите на правораздаването ще би трябвало до три месеца да разпродадат парцелите си в частност в Турция, Чехия, Франция или Германия, както и по българското Черноморие.

Законопроект, с който се вкарва възбраната, към този момент е импортиран в деловодството на долната камара на съветския парламент в сряда под номер 175928-8 от депутатите от Комунистическата партия на Руската федерация Сергей Обухов, Олга Алимова и Денис Парфенов.

Вносителите са описали на 5 страници претекстовете си за плана на новия федерален закон, който ще внесе промени в няколко други закона. Според Обухов, Алимова и Парфенов нуждата от ограничаващите ограничения е наложена от “агресивната агресия на военния алианс, ориентирана против Русия ”.

Забраната визира непосредствено президента на Русия Владимир Путин и, в случай че има приети, малолетните му деца, министър-председателя, федералните министри. В изброените категории влизат още съдиите, депутатите от Държавната дума и сенаторите, районни и локални депутати и кандидат-депутатите, длъжностни лица от Следствения комитет, Министерство на вътрешните работи, ФСБ, разузнаването, митниците, Централната банка, Сметната палата и управленията на държавните корпорации.

Руските комунисти пробваха да наложат сходна възбрана и през 2020 година, само че тогава ръководителят на Комитета за държавно строителство и законодателни промени в Думата Павел Крашенинников се застъпи срещу рестриктивните мерки с претекста, че доста от сътрудниците му имат получено по завещание имущество. В предходния мандат 26 от съветските депутати имаха парцели във противников страни. 

Според законопроекта лицата, които са наранени от възбраната би трябвало с деня на влизането на закона в действие да прекратят потреблението на недвижимото имущество на територията на страните от НАТО и до 3 месеца да се избавят от него. Ако на това имущество към този момент е наложена забрана, избавянето от парцела би трябвало да стане до три месеца от деня на освобождението му от запор. Ако някой занапред получи завещание от вуйна или дядо в Европа, има 6 месеца с цел да се освободи от наследения парцел.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР