Депутатите уеднаквиха подхода при облагането на доходите от недвижимо имущество

...
Депутатите уеднаквиха подхода при облагането на доходите от недвижимо имущество
Коментари Харесай

Ще декларираме доходи от продажба на криптовалута

Депутатите уеднаквиха метода при облагането на приходите от недвижимо имущество от източници в България , с което да се реализира премахване на спорна данъчна процедура на два кардинално разнообразни метода при облагането на приходите от недвижимо имущество на задгранични физически лица, а точно данъчните права за облагане на недвижимо имущество да се разгръщат единствено за имущество на територията на страната.

Това стана с гласоподаване на второ четене на Закона за налозите върху приходите на физическите лица. Също по този начин се планува въвеждане на нормативно приети разноски за приходите от продажба или подмяна на финансови активи, в това число виртуални валути, с което да се реализира по-голяма правдивост за данъчно задължените лица при установяване на облагаемия приход и дължимия налог от продажба или подмяна на финансови активи, както и стимулиране на физическите лица да заявяват приходите, добити от продажба или подмяна на финансови активи, включително виртуални валути.

Разширява се обсегът за даване на информация от платците на приходи, касаещ необлагаемите приходи, като по този метод ще се направи по-обективна преценка за действителния приход от трудови правни отношения на физическите лица и ще се понижат отклоненията от данъчно облагане посредством погашение на част от възнаграждението под формата на " необлагаем приход ". Също по този начин в Закона се уголемява обсегът на определението за " трудови правни отношения ", с което се цели да се реализира по-голяма данъчна бистрота по отношение на приходите и дължимите налози и наложителни осигурителни вноски с оглед равнопоставеност на работещите по трудово правно отношение.

С смяната се планува понижаване на " прикриването " на трудови правни отношения под формата на цивилен контракти, което от своя страна ще докара до обявление и внасяне на налози и наложителни осигурителни вноски от данъчно задължените лица въз основата на действителния размер на техните приходи. Въвежда се различен налог върху приходите от активността по и плодове , като се изключи такива от лечебните растения, за лица, които не са търговци по смисъла на Търговския закон.
 Данъците са без трагични промени, твърди Асен Василев
Данъците са без трагични промени, твърди Асен Василев

Нулевата ставка за брашно и самун остава доникъде на идната година
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР