Депутатите удължиха днешното си заседание, за да може да изберат

...
Депутатите удължиха днешното си заседание, за да може да изберат
Коментари Харесай

Ето в кои комисии ще заседават лидерите на партиите в парламента

Депутатите удължиха днешното си съвещание, с цел да може да изберат състав на комисиите и те да проработят от другата седмица. Те имат право да членуват в най-вече две комисии. Ето в кои ще заседават останалите водачи:

Бившият финансов министър и съпредседател на " Продължаваме промяната " Асен Василев ще бъде в комисията по бюджет и финанси и по въпросите на европейския съюз.

Тошко Йорданов от " ИТН " членува в комисията по бюджет и финанси и по просвета и медии.

Лидерът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ ще бъде в комисията по конституционни въпроси, въпреки че се разгласи срещу съществуването ѝ, както и в тази по вътрешна сигурност и публичен ред.

Шефката на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова ще бъде част от комисията по правни въпроси и от тази по надзор над службите за сигурност.

Лидерът на Съюз на демократичните сили Румен Христов ще работи в комисията по икономическа политика и нововъведения и в комисията по земеделие, храни и гори.

Лидерът на " Зелено придвижване " Владислав Панев ще е член в комисиите по икономическа политика и нововъведения и енергетика.

Бившият министър председател и съпредседател на " Продължаваме промяната " Кирил Петков ще взе участие в комисията по външна политика.

Съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов ще членува в комисията по външна политика и в тази по защита.

Номинираният за министър председател от ПП-ДБ акад. Николай Денков ще е в комисията по въпросите на Европейския съюз и в тази по образованието и науката.

Съпредседателят на Демократична България Атанас Атанасов ще е в комисията по вътрешна сигурност и публичен ред и по надзор над службите за сигурност.

Лидерката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова ще е в комисията по надзор над службите за сигурност и в тази за труда и обществената политика.

Лидерът на " Възраждане " Костадин Костадинов ще е част от комисията по просвета и медии и от тази за политиките на българите отвън страната.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР