Депутатите трябва да обсъдят предложението на ГЕРБ-СДС 24 май да

...
Депутатите трябва да обсъдят предложението на ГЕРБ-СДС 24 май да
Коментари Харесай

Депутатите дебатират дали 24 май да бъде национален празник №1 НА ЖИВО

Депутатите би трябвало да обсъдят предлагането на ГЕРБ-СДС 24 май да стане народен празник. Това изисква промени в Кодекса на труда. 

Ще се разиска и опцията бащите да употребяват 2-месечен заплатен отпуск за дете до 8-годишна възраст.

Баща или осиновител да може да употребява заплатен отпуск до навършване на 8-годишна възраст на детето, плануват измененията в Кодекса на труда, импортирани от държавното управление.

Дава се опция отпускът да се употребява едновременно или на части. Бащата обаче ще може да се възползва от това право, в случай че не е употребил отпуск, трансфериран от майката.

Изменение на Трудовия кодекс оферират и някогашните ръководещи. От ГЕРБ считат, че 24 май би трябвало да бъде разгласен за народен празник, защото този ден се признава и празнува без изключение от всички българи - се показва в претекстовете им.

Предложенията на партия " Възраждане “ плануват служащи или чиновници в частни компании, определени за депутати , да имат право на неплатен отпуск за времето на мандата, а когато той завърши - да могат да се върнат на предходната си служба.

В постоянния парламентарен надзор ще вземат участие вицепремиерите по стопанската система и индустрията Корнелия Нинова и по районното развиване и благоустройството - Гроздан Караджов.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР