Депутатите Тома Биков от ГЕРБ и Жельо Бойчев от БСП

...
Депутатите Тома Биков от ГЕРБ и Жельо Бойчев от БСП
Коментари Харесай

ГЕРБ: Предлагаме решения срещу корупцията; БСП: ГЕРБ се провали в борбата с корупцията

Депутатите Тома Биков от ГЕРБ и Жельо Бойчев от Българска социалистическа партия спориха по тематиката за вота на съмнение в ефира на Нова телевизия.

Според Бойчев ГЕРБ се е провалила в битката с корупцията. Корупцията ощетявала приходната част на бюджета, а ГЕРБ се провалили в събирането на приходите.

Бойчев съобщи, че от Българска социалистическа партия желаят правова страна, само че до момента в който ГЕРБ са на власт, нямало по какъв начин да стане. Идеята на Българска социалистическа партия не била ГЕРБ де го няма, а обществото да повярва, че може да има отмъщение за хората.

За кмета на Батак, аленият народен представител разясни, че той е напуснал редиците на Българска социалистическа партия през 2015 година Искали да видят резултатите от следствието.

По думите на Бойчев, колкото по-бързо отидем на избори, толкоз по-добре. Очаквал Борисов скоро отново да си подаде оставката.

Тома Биков отговори, че не може националната идея, визирана на конгреса на Българска социалистическа партия, е ГЕРБ да го няма.

" Има обикновено схващане, че в случай че ГЕРБ го няма, страната ще цъфне ", добави той.

По мотив офанзивите на Българска социалистическа партия на тематика " корупция ", Биков напомни, че представители на ГЕРБ са си отишли единствено поради съмнения. " Ние сме самокритични и се надяваме и вие да проявявате сдържаност във връзка с вашите хора ", обърна се той към Бойчев.

Герберът беше безапелационен, че корупция има във всяка страна, само че у нас ГЕРБ предлага решения на казуса.

" Българска социалистическа партия преди шест месеца бяха срещу закон за корупцията, в този момент са " за ". Това приказва, че тематиката им за корупцията е пиарска тематика ", добави още той.

Биков се обърна към Бойчев и му напомни, че са очаквали единна позиция за европредседателството.

" Нашите цели ги оповестиха за техни и ги нарекоха контраприоритети ", напомни Биков.

Относно диалозите с останалите партии за вота на съмнение Бойчев съобщи, че на диалозите с изключение на Движение за права и свободи и " Воля ", е поканен и ръководителят на ПГ на " Обединени патриоти " Волен Сидеров.

" Говорим за промяна това държавно управление ", добави Бойчев.

По тематиката опазване на здравето Бойчев посочи, че който и да е здравен министър, ще е следващото камикадзе. За Биков казусът в опазването на здравето е стопански, по тази причина здравният министър кардинално можело и да не бъде доктор, а управител. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР