Депутатите спорят дали днешното изслушване на премиера в оставка Кирил

...
Депутатите спорят дали днешното изслушване на премиера в оставка Кирил
Коментари Харесай

Спор в НС дали Петков и Николов да бъдат изслушани за газа при закрити врата

Депутатите спорят дали днешното чуване на премиера в оставка Кирил Петков и министъра на енергетиката в оставка Александър Николов да бъде при закрити врата. 

В началото на съвещанието краткотрайно изпълняващият длъжността ръководител на Народното събрание Мирослав Иванов заяви, че по отношение на сегашното чуване в секретното деловодство на институцията има импортирани отчети по тематиката . Той помоли премиера в оставка и министърът на енергетиката в оставка да потвърдят дали тези документи ще бъдат предмет на чуването. След това той се базира на член 44 от правилника на Народното събрание, при който се позволява съвещанието да бъде закрито без това да се подлага на гласоподаване.

Аз ще помоля всички камери да бъдат изключени и всички външни лица да изоставен залата, съобщи Иванов.

Искането му срещна противоречие от страна на депутати на ГЕРБ-СДС , които предложиха точката за чуването. Докладвахте материали, постъпили в секретно деловодство, което се намира в другата постройка, реагира ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова . Считате ли, че народните представители могат да се срещнат с тези материали сега, разяснява тя. Aко решите да допуснете сходна неточност, предлагам за отсрочване на чуването, до момента в който депутатите се срещнат със секретните документи, уточни също Атанасова.

Парламентът ще изслуша Петков и Николов по отношение на доставката и цената на природния газ. Това е първа точка в програмата на Народното събрание за четвъртък. Изслушването е по предложение на Делян Добрев от парламентарната група на ГЕРБ-СДС.

Председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова съобщи, че тематиката за нарастване на природния газ с 32% би трябвало да бъде обществено притежание за българските жители. Делян Добрев също изрази несъгласието си съвещанието да бъде гледано при закрити врата.

Несъгласие изрази и водачът на „ Възраждане “ Костадин Костадинов, който съобщи, че единствено преди две седмици в пленарна зала имаше подобен случай, обвързван с въпроса за съветските дипломати. 

" Имам едно предложение към Вас, господин ръководител и къмминистър ръководителя в оставка. Засекретете сметките на хората и на компаниите. Засекретете ги, сложете им по един гриф " строго секретно ". Защото каквото и да си приказваме днеска тук, каквото и да криете или да не криете, каквото и да засекретяваме през днешния ден, в последна сметка, това което вършиме след няколко дни, след няколко седмици, всеки български жител ще получи една сметчица, всяка една компания ще получи една фактура и ще отиде и ще си изтръска паричките там, и това ще е по ваша виновност ", съобщи Маноил Манев от ГЕРБ.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР