Депутатите скочиха срещу предложението на председателя на 49-ото Народно събрание

...
Депутатите скочиха срещу предложението на председателя на 49-ото Народно събрание
Коментари Харесай

Депутатите в спор подлога ли е Народното събрание

Депутатите скочиха против предлагането на ръководителя на 49-ото Народно заседание Росен Желязков в дневния ред на законодателния орган да се включат нови 10 точки при изискванията на изключителност, а парламентарният надзор да отпадне.

Депутатите от Българска социалистическа партия Борислав Гуцанов и Георги Свиленски приканиха шефът на Народното събрание да не прави подлога Народното събрание, написа.

Според Свиленски болшинството може да си гласоподава по този начин дневния ред, както и накуп всички законопроекти на първо, второ, трето и четвърто четене.

" Ако влизаме във война в понеделник, тогава си заслужава да работим през събота и неделя ", сподели Свиленски, съгласно който Желязков влезнал в книжчица под мишчица в пленарна зала и предложил цялостна смяна на дневния ред на законодателния орган.

Иван Ченчев пък запита Желязков дали желае народните представители да го назовават " сламен човек ". Тези петъчни дни са някакви специфични в страната, щом всичко би трябвало да се претупа и да се бърза, все се случва в петък, уточни Ченчев.

Депутатът от " Възраждане " Петър Петров прикани да не се мачка парламентаризмът и правилникът на Народното събрание.

Депутатът от Движение за права и свободи Хамид Хамид прикани да се подложат на гласоподаване десетте точки, защото били дребни законопроекти с по едно-две фрази. Досега с три процедурни оферти изядохме два законопроекта, тъй че, дайте да гласуваме, настоя Хамид.

Депутатът от " ИТН " (ИТН) Станислав Балабанов съобщи, че Бойко Борисов пази Асен Василев от неуместните въпроси на депутатите и по тази причина се предложило да отпадне парламентарният надзор. Няма по какъв начин да мине един подобен дневен ред, ставате за смях пред обществото, уточни Балабанов.

В последна сметка след къс спор, дневният ред с нови 10 точки, разгласен от ръководителя на Народното събрание, бе признат със 148 гласа " За " и 65 " гласа " срещу.

При по този начин гласувания дневен ред народните представители - най-вече от Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ, започнаха с процедурните хватки да бавят започването всъщност на пленарното съвещание. Левите предложиха две от точките да бъдат изместени по-напред в дневния ред на законодателния орган, а Тошко Йорданов от Има Такъв Народ настоя народните представители да си удължат работното време до приемането на безусловно всички законопроекти. Всички те бяха признати. След това пък се направиха и спомагателни процедурни оферти за прегласувания, с което се демонстрираха ясни индикации, че активността и работата на Народното събрание не може да тръгне.

Тошко Йорданов изиска да се изслушва и вътрешният министър Калин Стоянов като точка трета в дневния ред на Народното събрание. Това предложение на ръководителя на парламентарната група на Има Такъв Народ също мина през гласоподаване и прегласуване.

Иван Ченчев от Българска социалистическа партия пък се пошегува, че ръководителят на 49-то Народно заседание Росен Желязков можело да стартира да обикаля села и паланки с барабан или вувузела и да споделя, че се е съобразил с претекстовете на своята парламентарна група и скрил министрите от парламентарния надзор. Така той направи ясни индикации към някогашния началник на АПИ Георги Терзийски, на който бе казано да обикаля от някогашния министър председател Бойко Борисов по отношение на потреблението на винетките.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР