ДЕПУТАТИТЕ ЩЕ СТАНАТ ПОВЕЧЕ ОТ НАСЕЛЕНИЕТО Петър ИвановПри 9 милиона

...
ДЕПУТАТИТЕ ЩЕ СТАНАТ ПОВЕЧЕ ОТ НАСЕЛЕНИЕТО Петър ИвановПри 9 милиона
Коментари Харесай

Петър Иванов: Депутатите ще станат повече от избирателите

ДЕПУТАТИТЕ ЩЕ СТАНАТ ПОВЕЧЕ ОТ НАСЕЛЕНИЕТО

Петър Иванов

При 9 милиона преди 35 години, имахме 240 депутати, при 6 милиона, колкото сме в този момент, отново имаме 240 законотворци, а би трябвало съразмерно те да са 180, нали по този начин?

Защо не са понижени?
Никой не знае.

Чл. 86, алинея 1 от Търновската конституция едно време регламентира изборът на народните представители да се реализира директно от народа, като на 10 хиляди души население и от двата пола се поставя по един депутат. И депутатите са 170 души.

През 1989 година един народен представител конституционно се поставя на 37 000 български жители.

Сега зад един народен представител към този момент стоят единствено 25 000 българи, с 12 000 по-малко.
Но депутатите с мерцедесите и 10-хилядилевовите депутатски заплати отново са 240 души.

България е в демографска злополука, знаем всички, понижава годишно поради умопомрачителен негативен демографски приръст (-90 000) и поради чудовищна емиграция (-60 000) със 150 000 души, по публични данни, другояче може да са повече; това прави всеки ден понижение с 410 души, или със 17 души всеки час.

Ако двете трендове - константност на броя на депутатите и внезапното демографско понижаване на популацията, най-голямо в целия свят, международен първенец сме по изгубване, - останат все такива, а няма никакви изгледи за смяна, и да не е по този начин, по моите калкулации тъкмо след 120 години, през 2142 год., годината на тогавашните следващи постоянни парламентарни избори у нас, популацията на България съгласно тогавашния ЕСГРАОН ще е общо към 150 души, основно роми, юристи, червени бабички и частни правосъдни реализатори.

А броят на гласоподавателите в описите, по наложилата се у нас традиция на " мъртвите души ", ще е по-голям от общия брой на популацията на България, в случай че тогава тя се назовава по този начин, ще е 200 души.

Проблемът, който ме вълнува, е:

Как 200-тата гласоподаватели ще изберат и излъчат следващите 240 депутати от общо 150 души население?

Някой нещо по въпроса?
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР