Депутатите ще обсъдят проект на решение за приемане на програма

...
Депутатите ще обсъдят проект на решение за приемане на програма
Коментари Харесай

НС разглежда промени в НПК, свързани с главния прокурор и програма за компенсиране на клиентите на природен газ

Депутатите ще обсъдят план на решение за приемане на стратегия за компенсиране на битовите клиенти на природен газ, осведоми Българска телеграфна агенция. Вносител на проекторешението е Кирил Петков от „ Продължаваме Промяната “ и група народни представители.

С проекторешението се задължава Министерският съвет да одобри стратегия за компенсиране на битовите крайни клиенти на природен газ, които да бъдат обезщетени въз основата на количествата нужен природен газ за съответния месец с закрепена сума на един MWh. Размерът на компенсацията се пресмята като 50% от разликата сред цената на Обществен снабдител, утвърдена от Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) за съответния месец, и прогнозната цена на природния газ за първото тримесечие на 2023 година, според решение на КЕВР, в размер на 122,58 лева./MWh. В сумите не е включен Данък добавена стойност, се показва в проекторешението.

Законовите промени, които вкарват механизъм за следствие на основния прокурор, влизат на първо четене в пленарната зала. В дневния ред е първо гласоподаване на  Законопроекти за изменение и допълнение на Закона за отбрана от домашното принуждение.

Депутатите ще обсъдят на второ четене промени в Закона за предучилищното и учебното обучение, както и в Закона за горите.

Програмата за работа на Народното събрание включва чуване на служебния министър на външните работи Николай Милков. То е по отношение на следващия случай на физическо посягане над българи и български жители в Република Северна Македония.

Народните представители ще обсъдят план на решение за оповестяване на акт на геноцид на Холодомора в Украйна 1932-1933 година и другите републики на някогашния Съветски съюз. Вносители са Стоян Михалев („ Демократична България “) и група народни представители. Ще обсъдят и план на решение за оповестяване на Големия апетит – Гладомор в Украйна през 1932-1933 година за геноцид. Той е импортиран от Екатерина Захариева (ГЕРБ-СДС) и група народни представители.

В дневния ред е също по този начин първо гласоподаване на Законопроект за неплатежоспособност на физическите лица и на Законопроекти за изменение и допълнение на Закона за електронното ръководство.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР