Депутатите ще обсъдят окончателните промени в Закона за защита на

...
Депутатите ще обсъдят окончателните промени в Закона за защита на
Коментари Харесай

НС обсъжда окончателните промени в Закона за защита на лица

Депутатите ще обсъдят окончателните промени в Закона за отбрана на лица, застрашени по отношение на наказателно произвеждане, с които се основават нужните законови условия за отбрана от похищения на значими очевидци.

В постоянния парламентарен надзор ще вземат участие трима министри.

Промените в закона плануват предпазените лица, както и техните близки, които са застрашени по наказателни каузи, да получават неотложно предварителна отбрана. Тя ще се обезпечава за 30 дни и ще може да бъде удължавана с още толкоз, преди лицата дефинитивно да бъдат включени в Програма за отбрана. С промените се цели да се понижи рискът от похищения, като специфичната отбрана на лица ще се обезпечава на два стадия: авансово и след включване в Програмата.

С това, съгласно вносителите от Министерски съвет, до момента в който чиновниците от Бюрото за отбрана при основния прокурор обезпечават предварителната протекция, ще има задоволително време за събиране на информация за това дали лицето да бъде включено в Програмата за отбрана. С измененията ще се стигне до отпадане на „ персоналната физическа защита “ и „ цялостната смяна на самоличността “ като независими ограничения, които са потвърдили своята неефективност. Личната физическа защита е планувана като краткотрайна мярка. В постоянния парламентарен надзор на въпроси на депутати ще дават отговор министърът на туризма Николина Ангелкова, финансовият министър Владислав Горанов и министърът на труда и обществената политика Бисер Петков. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР