Депутатите ще обсъдят на първо гласуване промени в Закона за

...
Депутатите ще обсъдят на първо гласуване промени в Закона за
Коментари Харесай

Парламентът ще разгледа законопроекта на Възраждане за нулева ставка на ДДС за храни и енергоносители


Депутатите ще обсъдят на първо гласоподаване промени в Закона за налог върху добавената стойност (продължение) с вносители депутати от ПГ на " ". Това е първа точка в програмата за работа на Народното събрание за през днешния ден. Промените плануват въвеждането на нулева ставка на Данък добавена стойност за доставката на някои артикули, измежду които хранителни артикули и питиета от дребната потребителска кошница, вода и доставка на природен газ, електрическа енергия и централно отопление за бита.

Депутатите ще обсъдят на първо четене и законопроект за изменение и допълнение на Наказателния кодекс. В него се предлага актуализиране на настоящата нормативна уредба на компютърните и компютърно обвързваните закононарушения в обособената част на Наказателния кодекс. Предвиждат се и промени в Закона за електронната търговия.

В пленарната зала би трябвало да се прегледа на първо четене също законопроектът за събиране на вземания по потребителски контракти, импортиран от Министерския съвет. Целта му е да се вкарат строги и ясни правила за активността на сдруженията за събиране на вземания. Предвижда се и основаване на указател на колекторските компании, вкарват се условия към сдруженията за най-малък импортиран паричен капитал, не по-малко от 500 хил.лв., както и в управлението им да няма осъждани лица или такива с висящи наказателни производства.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР