Депутатите ще обсъдят на първо четене промени в Кодекса на

...
Депутатите ще обсъдят на първо четене промени в Кодекса на
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Народното събрание обсъжда минимална заплата от 850 лв.

Депутатите ще обсъдят на първо четене промени в Кодекса на труда, импортирани от Корнелия Нинова, водач на парламентарната група (ПГ) „ Българска социалистическа партия за България “, и група народни представители.

Това планува признатата стратегия за работа на 48-ото Народно заседание.

Със законопроекта се предлага обвързване на размера на минималната работна заплата за страната с референтните стойности по инструкция на Европейския парламент и на Съвета.

Промените плануват въвеждане и гарантиране на низък предел на минималната заплата, който да се дефинира до 31 октомври на актуалната година за идната календарна година в размер не по-малък от 50% от брутната междинна заплата за интервала от предходните 12 месеца.

Към момента това би означавало най-малък размер от 850 лв. се показва в претекстовете на Левицата.

Парламентът ще прегледа на първо четене и импортиран от ПГ „ Възраждане “ Законопроект за изменение и допълнение на Закона за локалните налози и такси.

На второ гласоподаване депутатите ще обсъдят промени в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс.

Предвижда се народните представители да прегледат и Законопроект за одобрение на Меморандума за съгласие за стратегическо партньорство сред държавното управление на Република България и държавното управление на Обединените арабски емирства.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР