Депутатите ще гласуват малките бюджети на НЗОК и ДОО на

...
Депутатите ще гласуват малките бюджети на НЗОК и ДОО на
Коментари Харесай

Депутатите ще гласуват малките бюджети на извънредно заседание във вторник |

Депутатите ще гласоподават дребните бюджети на НЗОК и ДОО на изключително съвещание на Народното събрание във вторник.

Решението беше взето през днешния ден със 139 гласа " за ", 11 " срещу " и 8 " въздържал се ". Движение за права и свободи не взе участие в гласуването, а по-голямата част от групата на ГЕРБ-СДС беше срещу. 

Междувременно през днешния ден парламентарната комисия по бюджет и финанси би трябвало да гласоподава на второ четене бюджетите на НЗОК и ДОО.

В началото на месеца проектобюджетът беше признат от, а по-късно и импортиран в Народното събрание. Още на 2 февруари стартира ударното му разглеждане в парламентарните комисии, а последните от тях го гласоподаваха предишния вторник. Миналата сряда депутатите поддържаха дребните бюджети - на и на, като срокът за оферти сред двете четения беше понижен на 5 дни. По предложение на Любомир Каримански това се случи и с огромния бюджет.

Председателят на Народното събрание Никола Минчев предвижда, че. Същото даде обещание и финансовият министър Асен Василев, който възнамерява и. Заради желаното изключително съвещание обаче е допустимо Народното събрание да одобри Бюджет 2022 още преди края на февруари.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР