Депутатите ще дебатират по Проекта на решение за изпълнение на

...
Депутатите ще дебатират по Проекта на решение за изпълнение на
Коментари Харесай

Депутатите обсъждат Проект за санирането на сградите

Депутатите ще дебатират по Проекта на решение за осъществяване на политиката за декарбонизация посредством енергийно възобновяване на жилищния сграден фонд в страната, импортиран от ГЕРБ-СДС.

Очаква се и да се одобряват промени и допълнения в Правилника за организацията и активността на Народното събрание, препоръчани от ГЕРБ и Движение за права и свободи. С тях се предлага по време на предизборна акция за избор на народни представители да не се организират постоянни пленарни съвещания и такива на комисии. Урежда се въпросът със заплатите на депутатите като хонорари се начисляват от деня на полагане на клетва на народните представители до деня предшестващ полагането на клетва на новоизбраните в новото Народно заседание. Предлага се и на всяко шестмесечие да се изисква отчет от Комисията за противопоставяне на корупцията и в Народно събрание да се изслушват ръководителите и членовете й.

Народните представители ще гледат на второ четене и Законопроекта за поощряване на научните проучвания и нововъведенията, Законопроекта за изменение и допълнение на Гражданския процесуален кодекс и на Законопроекта за изменение и допълнение на Наказателния кодекс.

Депутатите ще обсъдят и Доклада за положението на защитата и Въоръжените сили на Република България през 2023 година, Проект на решение за приемане на Програма за вложения в защитата до 2032 година и Проект на решение за приемане на Национална здравна тактика 2030.

Очаква се да се дебатира на първо четене Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за здравето. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР