Депутатите се връщат на работа. 44-ият парламент е на финалната

...
Депутатите се връщат на работа. 44-ият парламент е на финалната
Коментари Харесай

За старта НС: Депутати от 4 водещи партии се събраха в ефир и...

Депутатите се връщат на работа. 44-ият парламент е на финалната права. Остава му работа към 2 месеца и половина работа, а след това ще има парламентарни избори.

Все още няма изясненост за дата на изборите, подсети пред Българска национална телевизия Тома Биков, народен представител от ГЕРБ.

Един от значимите закони, по които би трябвало да се работи съгласно него в оставащото време на този парламент, е Изборният кодекс. Той се надява, в случай че се стигне до ново отваряне на изборното законодателство, то да бъде единствено за решение на избрани механически проблеми. Тези ремонти се вземат решение единствено с консенсус, счита Биков.

Христо Проданов от Българска социалистическа партия напомни, че от неговата партия в никакъв случай не са подкрепяли концепцията за промени в последния миг в изборите правила. Все отново означи, че някаква смяна ще бъде нужна по отношение на изключителната обстановка.

Има още неща от началото на мандата, които към момента не са свършени, означи Александър Сиди, депутат от Обединени патриоти. Депутатът уточни, че са съумели да покачат минималната пенсия, да усилят заплати. Сиди сподели, че са им останали малко въпроси в тематиката сигурност.

Той изясни, че ще наблегнат на всички тези ограничения, които са предложили и преди, за доброволните отряди към Министерство на вътрешните работи. Има закон за персоналния банкрут, на който ще упорстват, както и закон за подправените вести.

Кръстина Таскова, "Воля " е на мнение, че е значимо да бъдат направени всички нужни промени в Изборния кодекс, с цел да може да се подсигуряват едни транспарантни избори, както и да се подсигуряват резултатите за българския народ.

За тях в оставащото време незабавно би трябвало да се увеличи стандарта на живот като се прегледа още веднъж предлагането на "Воля " за безвъзмездни медикаменти на деца до 14 години и за пенсионери над 65-годишна възраст.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР