Депутатите се скараха за това дали да дадат мандат на

...
Депутатите се скараха за това дали да дадат мандат на
Коментари Харесай

Депутатите се скараха за това дали да дадат мандат на АПИ

Депутатите се скараха за това дали да дадат мандат на АПИ да довърши поддръжката и ремонтите на републиканската пътна мрежа до сключването на новите контракти .

Председателят на ПГ на " Българска социалистическа партия за лява България " Георги Свиленски настоя за половин час отмора и председателки съвет, на който да се посочи какво се предлага. Той предложения вицепремиерът и районен министър Гроздан Караджов да взе участие на председателския съвет, където би трябвало да стане ясно дали ще се даде подобен мандат на АПИ.

Депутатът от " Продължаваме промяната " Милен Матеев схваща изключителната и комплицирана обстановка, в която е изпаднала АПИ. Това решение поражда доста въпроси - дали с решение на Народно събрание да се провиснал средства или напълно е в прерогативите на Министерски съвет, уточни Матеев.

Когато се касаят заплащания по контракти, по този въпрос би трябвало да бъде огледано от всяка една юридическа позиция . Моля, преди да мине в правна комисия да се прегледа въпросът, да не бъде допускано в пленарна зала да се преглежда въпросът, настоя Матеев.

От " Възраждане " също взеха думата. Петър Петров е склонен с доводите на Христо Гаджев, като правилникът на Народно събрание би трябвало да се съблюдава. Ние видяхме три гласувания, признато гласоподаване със 117 гласа " За ", към този момент кворумът ще бъде различен и по-нисък особено за гуверньор на Българска народна банка и смятам, че не би било редно точката да отпадне от дневния ред, аргументира се Петров.
 Караджов моли Народно събрание да даде мандат на АПИ да продължи да ремонтира пътищата
Караджов моли Народно събрание да даде мандат на АПИ да продължи да ремонтира пътищата

Според него в интервала 2017-2018 година АПИ е провела 9 открити процедури по Закон за обществените поръчки

Той настоя през днешния ден да се гласоподава като точка план на мораториум за напредприемане на дейности по отношение на установена заплаха за реализиране на поддръжка на републиканската пътна мрежа.

От Има Такъв Народ също реагираха на казаното от Политическа партия и " Възраждане ". Любомир Каримански настоя ръководителят на Народното събрание да осведоми депутатите за дейностите, които извърши 46-то Народно събрание с актуализацията на бюджета. Тогава Има Такъв Народ разискали предложение тогава на министъра на финансите Асен Василев за едни милиони, които трябвало да покрият това, което предлага Гроздан Караджов. Ако Матеев не е осведомен с това, Политическа партия би трябвало да прочетат всички документи по актуализацията на бюджета от предходната година, настоя Каримански.

" Вчера комисията по бюджет и финанси беше неодобрена. Моля ръководителят на Народното събрание, да налагате в случай че желаете санкции или да ми дадете правото да натрапвам санкции за тези, които неодобряват комисиите ", настоя Каримански.

От трибуната на Народното събрание Тошко Йорданов означи, че Народното събрание е попаднало в забавна обстановка . " Вие щяхте да сте прав, в случай че тази точка не беше включена в дневния ред. Изпадане в тази обстановка, тъй като това, което е първа точка в дневния ред, е импортирано от Настимир Ананиев, който е от вашата парламентарна група. Под това решение са се подписали Политическа партия, Българска социалистическа партия и ние. В момента изпадате в тежката шизофрения да сте предложили нещо и да отказвате да го гласувате. Настимир Ананиев не е внесъл отчет, а по мои подозрения умишлено ", сподели още Йорданов.

Според него, в случай че тази точка мине с гласовете на Има Такъв Народ и опозицията за следващ път ще се приказва за мантрата за друго болшинство в случай, че та самите гледат да не го гласоподават. " Има тежко ментално раздвоение. Не е хубаво да се излагаме по този малоумен метод. Тарикат мъж не писка. Ако човек се е прецакал и е мъж, държи каквото е, даже да е сбъркал. Това нещо го има в дневния ред, дали своят вот сме го, дайте да го гласуваме да развържем ръцете на Министерство на регионалното развитие. Ако не го създадем и има една злополука или падне някой мост и има починали хора, те ще бъдат на вашата съвест ", съобщи още Тошко Йорданов.

В обстановката се намеси и опозицията. Христо Гаджев от ГЕРБ - Съюз на демократичните сили, който обърна внимание, че в случай че има планове на решения или законопроекти, по които няма постъпили отчети, могат да бъдат гледани в зала единствено в случай че са изтекли периодите. " Тези периоди не са изтекли. Грешка ваша е, че е включена в програмата точката, която няма постъпил отчет. Явно сте имали вярата, че от вторник до четвъртък ръководителя на Комисията по районно развиване ще вземе да довърши отчета ", сподели още Гаджев.

Той прикани да се " строят " ръководителите на комисии и да не се стига до бойкотиране сред другите парламентарни групи. " Политическа партия блокира Има Такъв Народ, Има Такъв Народ ще блокира Политическа партия, Българска социалистическа партия и Демократична България също обичат да се блокират взаимно . Да не се стига до такива неловки моменти, апелирам ви най-малко съберете ръководителите на комисии да си внасят отчетите в точния момент ", сподели още Гаджев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР