Депутатите се събират, за да направят нов опит да изберат

...
Депутатите се събират, за да направят нов опит да изберат
Коментари Харесай

Депутатите избират председател на Народното събрание - ден втори

Депутатите се събират, с цел да създадат нов опит да изберат ръководител на Народното събрание. Пленарното съвещание стартира в 10 часа.

След осем часа на гласувания, полемики, почивки и словесни престрелки през вчерашния ден, първото пленарно съвещание на 48-ото Народно събрание бе прекъснато - без определен ръководител. След две гласувания в два тура до съгласие по този начин и не се стигна. Пет партии издигнаха свои претенденти за ръководител и това на процедура разпиля гласовете без опция нито един от тях да събере болшинство.

След съвещанието от " Демократична България " направиха предложение председателството да се ротира сред претендентите на двете най-големи парламентартни групи - Росен Желязков от ГЕРБ-СДС и Никола Минчев от " Продължаваме Промяната ".

От ГЕРБ-СДС поддържаха предлагането на " Демократична България ". Българска социалистическа партия дефинираха концепцията като несъответствуваща, само че подчертаха, че задачата им е Народното събрание да проработи.

Вечерта обаче се стигна до частична развръзка на блокирания избор, защото " Продължаваме Промяната " оповестиха, че отдръпват кандидатурата на Никола Минчев, въпреки съгласно тях той да е най-достоен. Политическа партия няма да издигат претендент на съвещанието през днешния ден.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР