Депутатите се събират в парламента през днешния ден за извънредно

...
Депутатите се събират в парламента през днешния ден за извънредно
Коментари Харесай

НС ще обсъди на извънредно заседание нови промени в Закона за съдебната власт

Депутатите се събират в Народното събрание през днешния ден за изключително съвещание. Те ще обсъдят нови промени в Закона за правосъдната власт, оповестява БГНЕС.

Вносители на проектозакона са трима депутати от ПП-ДБ – Кирил Петков, Надежда Йорданова и Божидар Божанов. В него категорично е записано, че наредбите за следствие на основния прокурор важат и за неговите заместници. Повод за внасяне на промените е отводът на Висш съдебен съвет от 19 юли т. година да назначи арбитър Даниела Талева като прокурор, проверяващ закононарушения, осъществени от заместител на обвинител номер едно. Кадровиците обясниха решението си с пропуски в закона.

Народните представители ще подложат на първо гласоподаване и Законопроекти за изменение и допълнение на Закона за авторското право и сродните му права. Предстои да бъде прегледан Законопроект за одобрение на Споразумението за отбрана на вложенията сред Европейския съюз и неговите страни членки, от една страна, и Социалистическа република Виетнам, въпреки това, подписано на 30 юни 2019 година в Ханой.

Народното събрание ще разиска промени в Закона за биологичното многообразие.

Предстои и второ гласоподаване на Законопроект за изменение и допълнение на Валутния закон, а на първо гласоподаване ще бъдат подложени промени в Закона за енергетиката.

Началото на съвещанието е 14:00 ч.

До 6 октомври депутатите ще заседават по цяла седмица, вместо единствено по 3 дни поради спомагателната почивка, която си гласоподаваха към локалните избори.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР