Депутатите се събират извънредно днес в 11 ч., за да

...
Депутатите се събират извънредно днес в 11 ч., за да
Коментари Харесай

Започват дебатите за вота на недоверие

Депутатите се събират изключително през днешния ден в 11 ч., с цел да обсъдят вота на съмнение към държавното управление, импортиран от ГЕРБ-СДС. Опозицията уточни като претекст финансово-икономическия неуспех на кабинета.

Бившите ръководещи считат, че съдружните връзки се контролират с напън, а поддръжката за кабинета се обезпечава с пазарлъци. Налице е галопираща инфлация, която ръководещите не могат да удържат и на това би трябвало да се постави край.

" Провалът на това държавно управление е сложен. Няма секторни измерения, единствено поради числата от статистиката и заради обстоятелството, че този неуспех всеки български жител може да го усети по джоба си, написа БНР.

Чрез вота на съмнение - услужливо към всички български жители, към всички политически сили, ние се опитваме да помогнем на тази тъга да се постави край. Тя е тъга за всички ", сподели Томислав Дончев, зам.-председател на ГЕРБ, аргументирайки вота.

Премиерът Кирил Петков уточни, че не се тормози от вота на съмнение и продължава да търси поддръжка от депутати.

" Ще дадем всичко от себе си да ги намерим. Ще продължим да работим с всичко, което можем, да ги убеждаваме за какво е толкоз значимо за България те да вземат вярното решение.

Ако инцидентно не успеем и падне държавното управление, идващият мандат с съдружните ни сътрудници ще стартираме да приказваме с всеки един народен представител, който желае да реши дали да поддържа това държавно управление, от всички политически сили, само че би трябвало да са самостоятелни ".

Управляващите имат 115 гласа при нужни 121. Опозицията има 125 и към този момент съобщи, че претекстовете за вота са основателни.

Мустафа Карадайъ от Движението за права и свободи (ДПС), Тошко Йорданов от " Има такъм народ " (ИТН) и Костадин Костадинов от " Възраждане " показаха, че ще го поддържат.

" Това държавно управление е най-лошото от началото на демократичните промени в България ", сподели Карадайъ.

" Ние нямаме никакви учредения да поддържаме този нездравословен кабинет ", съобщи Йорданов.

" Това държавно управление би трябвало да бъде освободено предварително и уволнено ", уточни Костадинов.

Гласуването на вота на съмнение ще бъде не по-рано от 24 часа след края на днешните разисквания.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР