Депутатите се отказаха от създаването на временна комисия, която да

...
Депутатите се отказаха от създаването на временна комисия, която да
Коментари Харесай

НС не пожела комисия да разследва бил ли е притискан министър Йоловски

Депутатите се отхвърлиха от основаването на краткотрайна комисия, която да проверява бил ли е притискан министъра на електронното ръководство Александър Йоловски за разпределение на публични поръчки.

Проект на решение за основаването на такава комисия бе импортиран от " Възраждане " през вчерашния ден и не бе очакван в седмичната стратегия. Затова те желаеха точката да бъде прегледана през днешния ден.

От ГЕРБ и Движение за права и свободи не се включиха в гласуването, ПП-ДБ, " Възраждане " и Има Такъв Народ бяха " за ", а Българска социалистическа партия се въздържа. И по този начин настояването събра едвам 78 гласа " за " и не мина.

Цончо Ганев пожела прегласуване, когато обстановката се повтори, само че този път се включиха още по-малко депутати от ПП-ДБ - едвам 21. И по този начин предлагането отпадна с 62 гласа " за ", 3 " срещу " и 24 " въздържал се ".

Създаването на такава комисия предложи и ръководителят на групата на Движение за права и свободи в Народното събрание Делян Пеевски преди седмица, само че очевидно партията не е намерила нужната поддръжка. Задачата на комисията щеше да бъде да ревизира бил ли е притискан министъра от свои сътрудници за разпределение на публични поръчки за 640 млн. лв.. Това изказване направи Тошко Йорданов от " ИТН ", след което той и министъра бяха привикани на разпит в КПКОНПИ. Според Йорданов натискът е бил от някогашния министър председател Кирил Петков и предшественика на Йоловски Божидар Божанов, който отхвърли изказванията и изясни, че ведомството не разполага с такива средства.

По-късно се появи информация, че Йоловски е удостоверил за натиска пред прокурор. На него и фамилията му бе назначена защита.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР