Депутатите са обикновени хора и те трябва да отговарят на

...
Депутатите са обикновени хора и те трябва да отговарят на
Коментари Харесай

Богдан Петрунов: Защо от депутатите да не искат зелен сертификат?

Депутатите са елементарни хора и те би трябвало да дават отговор на всички условия, както ние. Зеленият документ за достъп до Народното събрание е необходим, а в случай че не бъде въведен, това би било обидно за българите. Мнението е на учен Богдан Петрунов.

Ако в този момент пристигна Омикрон, той ще се популяризира редом с Делта-варианта, а здравната система още не се е разтоварила. Това носи рискове, съобщи в студиото на БТВ учен Богдан Петрунов.

С това той обосновава и потребността от по-строги ограничения, а като образец дава това, че всички страни имат доста строги ограничения на границата - изисква се зелен документ за имунизация и изработен негативен ПСР тест. Петрунов още не може да се помири с решението на българските управляващи да издават зелен документ на база тест за антитела. Това е груба неточност, действително този тест не споделя нищо, също така от 3 до 6 месеца тези антитела ще изчезнат. Европейският център категорично предлага подобен документ да не се издава.

Вариантът Омикрон към момента не е изследва и въпреки към момента да не се оповестява за умряли, всевъзможни изводите са прибързани, счита Богдан Петрунов. Той акцентира, че имунизациите, които са налични сега, пазят и против този вид, даже и равнището им на отбрана да пада. 60 - 70 - 80% отбрана за всяка една ваксина от този вид е добре, и при грипната ваксина отбраната е към 50%, а и тя избавя животи, изясни Петрунов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР