Депутатите решиха всички компании с персонал от над 100 души

...
Депутатите решиха всички компании с персонал от над 100 души
Коментари Харесай

РЕШЕНО: Фирмите с персонал над 100 души ще превеждат заплатите само по банков път

Депутатите взеха решение всички компании с личен състав от над 100 души да превеждат заплатите им по банков път. Това е записано като промени в Закона за ограничение на заплащания в брой и беше гласувано през преходните и заключителни разпореждания на Закона за държавния бюджет за тази година. Според измененията се позволява изключение за еднодневните трудови контракти на земеделските стопани.

Задължени да заплащат по банков път заплати са и всички снабдители на храни и кетъринг услуги. Мотивът на Министерството на финансите е, че би трябвало да се изсветлява бизнесът. От опозицията - " Възраждане ", " ИТН " и " Българска социалистическа партия за България ", възразиха против това решение с претекст, че, първо, се натоварва бизнесът ненужно и, второ, в доста дребни обитаеми места няма банкомати.

По думите на финансовия министър Асен Василев, той има увещание на Асоциацията на банките в България, че във всички пощенски клонове в страната ще бъдат сложени банкомати и тегленето на суми до размера на минималната работна заплата от тях ще е гратис.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР