Депутатите решиха ЦИК да осигурява техническите устройства за машинно гласуване

...
Депутатите решиха ЦИК да осигурява техническите устройства за машинно гласуване
Коментари Харесай

Депутатите решиха ЦИК да осигури машините на гласуване, кворумът беше на ръба

Депутатите взеха решение ЦИК да обезпечава техническите устройства за машинно гласоподаване посредством наемане или закупуване. Текстовете са, който депутатите гледат на второ четене.
ЦИК ще дефинира техническите условия към апаратната и програмната част на техническите устройства за машинно гласоподаване.
 Полина Паунова: Заради какъв брой милиона персонални аргументи напуща шефката на ЦИК? Полина Паунова: Заради какъв брой милиона персонални аргументи напуща шефката на ЦИК?
Шефката на ЦИК Стефка Стоева е подала оставка. Разкритикувала измененията в Избирателния кодекс, които трансферират на комисията цялата отг...
Отхвърлиха беше предлагането на Българска социалистическа партия сред двете четения. От левицата желаеха придобиването, съхранението, програмирането и логистиката на профилираните устройства за гласоподаване да се прави от Министерския съвет, който при нужда да може да употребява други профилирани реализатори.
Социалистите желаеха още тестването и узаконяването на профилираните устройства за гласоподаване да се прави от Държавна организация „ Национална сигурност “.
Депутатът от левицата Филип Попов съобщи, че ЦИК се натоварва с несвойствени за нея дейности, тъй като се лишават отговорности на Министерския съвет. Така изборният развой ще бъде злепоставен, тъй като натоварените институции не могат да поемат тази отговорност. Това ще докара до безпорядък и комплициране на идните избори, съобщи той, представен от Фокус.
Именно прехвърлянето на отговорността на ЦИК беше повода. Според нея закупуването на машини би трябвало да се извърши от страната, в лицето на изпълнителната власт.
 Нинова към ГЕРБ: Не желаете машинно гласоподаване, тъй като нямате воля за почтени избори Нинова към ГЕРБ: Не желаете машинно гласоподаване, тъй като нямате воля за почтени избори
„ Шест години не ви стигнаха да установите метода, по който ще бъдат сертифицирани, купувани или наемани машините, кой ще дава отговор...
В началото на съвещанието кворумът беше още веднъж на ръба, като 123 депутати се записаха в зала.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР