Депутатите решиха от 1 юли 2020 г. минималният размер на

...
Депутатите решиха от 1 юли 2020 г. минималният размер на
Коментари Харесай

Минималната пенсия става 250 лева

Депутатите взеха решение от 1 юли 2020 година минималният размер на пенсията за стаж и възраст да бъде 250 лева

Това се случи откакто народните представители одобриха текстове от Закона за бюджета на ДОО. Считано от 1 януари до 30 юни 2020 година минималният размер на пенсията за стаж и възраст ще бъде 219,43 лева, заяви Вести.бг.

Предложението за най-малък размер на пенсията за стаж и възраст от 1 юли 2020 година обаче претърпя смяна. Първоначално то бе в размер на 234, 12 лева

Между двете четения ръководещата коалиция предложиха от 1 юли идната година минималният размер на пенсията да бъде в 250 лева и предлагането им бе подкрепено от пленарна зала.

Изплащането на добавките за Коледа стартира на 9 декември

От опозицията в лицето на Българска социалистическа партия желаеха минималната пенсия да бъде от 250 лева още от 1 януари 2020 година, а от 1 юли размерът й да бъде 300 лева

Предложенията на социалистите обаче бяха отхвърлени. Движение за права и свободи също бяха създали предложение пенсията да бъде 250 лева от 1 януари 2020 година, а не от 1 юли, както оферират ръководещите, само че и тяхното предложение бе отхвърлено.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК  0  0 айки (преди 3 секунди) Рейтинг: 10166 | Одобрение: 4766     какво ти е смешно бе, тиква развалена....подиграваш се с пенсионерите, чиито труд окраде и продължаваш да крадеш....какво ти пречи да преизчислите  пенсиите на хората с трудов стаж над 35 години.....пари има  Напиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум-->
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР