Депутатите решиха да се увеличат заплатите на служителите в НЗОК

...
Депутатите решиха да се увеличат заплатите на служителите в НЗОК
Коментари Харесай

Увеличават с близо 10% заплатите в НЗОК

Депутатите взеха решение да се усилят заплатите на чиновниците в НЗОК с почти 10% от 1 юли. Това стана ясно при гласуването на второ четене на актуализацията на бюджета на НЗОК в Народното събрание . Предложението бе на парламентарната група на " Възраждане ".

Ръководството на НЗОК има отговорността дружно със синдикатите да разпределят средствата съразмерно и равно по отношение на заслугите на личния състав на Касата, посочи пред публицисти депутатът от " Възраждане " Георги Георгиев.

Законотворците одобриха още едно предложение на " Възраждане " - в допълнение да бъдат увеличени с 14 млн. лева . парите за скъпоструващо лекуване на тежкоболни деца и трансплантации в чужбина. Българите продължаваме да събираме капачки, да пращаме DMS-и и преди два месеца имаше кутия в Народното събрание, в която се събирали средства за лекуване на дете в размер на 200 000 лева, посочи от своя страна Петър Петров от " Възраждане ".
 Зъботехниците: Все още НЗОК не заплаща „ безплатните “ зъбни протези
Зъботехниците: Все още НЗОК не заплаща „ безплатните “ зъбни протези

Поема се единствено клиничната част, само че не и техническата

Петров се надява тези 14 млн. лева в действителност да спасят живота на тежкоболни български деца и да намалеят частните акции за сметка на помощ от страна на страната.

Народните представители обаче отхвърлиха предлагането на водача на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ и група народни представители " тоталната зъбна протеза " да не се заплаща от НЗОК.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР