Депутатите решиха да предоставим на Украйна неизправни и с отпаднала

...
Депутатите решиха да предоставим на Украйна неизправни и с отпаднала
Коментари Харесай

След викове Оставка и обвинения в ненормалност: Даваме на Украйна неизправни зенитни ракети и комплекси

Депутатите взеха решение да предоставим на Украйна неизправни и с отпаднала нужда зенитно - ракетни комплекси.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 12178
Проекторешението бе импортирано днес от Бойко Борисов, Делян Пеевски, Кирил Петков, Атанас Атанасов и група народни представители. България ще подари на Украйна " неизправни, с отпаднала нужда или наднормативни портативни зенитно-ракетни комплекси и зенитни ракети от друг вид ". 



От Българска социалистическа партия на няколко пъти се пробваха да анулират гласуването, защото не били сигурни дали народните представители са в обикновено положение. С това социалистът Георги Свиленски непосредствено обвини колегите си, че са под наркотична и/или алкохолна взаимозависимост. " Не са в обикновено положение за водене на полемика. В обикновено и трезво положение. Не е обикновено на 8 декември в 17 и 30 да гласуваме такова значимо решение ", сподели той, само че и последният му опит да приключи работата на депутатите се оказа несполучлив.

Председателят на Народното събрание Росен Желязков му изясни, че настояването му няма по какъв начин да бъде почетено и го увери в персоналната си адекватност. 

" Нито една от страните, които са помогнали на Украйна досега, не са влезнали в такава война. На 29 септември казахте, че до 2-3 седмици ще създадем бензина 4 лв.. Затова ви апелирам да не изпозлвате тези неистини ", сподели от трибуната Ивайло Мирчев от ПП-ДБ, като акцентира, че Путин е същинската заплаха за България сега. 

Явор Божанков увери, че България заема вярната страна, а не тази, която единствено наподобява " мощната ". " Този път България не застана на страната на насилника, застана на вярната страна на историята, на жертвата. " Възраждане ", в случай че в действителност знаят по какъв начин свършва това, не би трябвало да бъдат спокойни. България зае единствената вярна цивилизационна позиция. Всеки един депутат, който взе това решение, би трябвало да се гордее със себе си ", уточни националният представител.

Министърът на защитата Тодор Тагарев излезе на трибуната, с цел да аргументира помощта за Украйна, само че няколко пъти бе пресечен от виковете на " Възраждане ", които скандираха " Оставка " и " Довиждане ".Председателят на Народното събрание Росен Желязков го прикани да не им обръща внимание и да не влиза в разговор.

" Украйна се нуждае от съвременни въоръжения, само че и от по-стари, за които има потенциал за ремонт, възобновяване и поддръжка. От 90-те години близо 40 бойни хеликоптера са изведени от арсенала на Българската армия  и в този момент летят по целия свят, това се е случвало в това число по време на ръководството на Българска социалистическа партия ", уточни той. 

Тагарев бе безапелационен, че няма да влезем във война. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР