Депутатите разрешиха да бъде изграден Европейски център за подготовка на

...
Депутатите разрешиха да бъде изграден Европейски център за подготовка на
Коментари Харесай

Европейски център за подготовка на специалисти по бедствия ще се строи у нас

Депутатите позволиха да бъде построен Европейски център за подготовка на експерти по бедствия, повреди и произшествия и учебно заведение за парамедици, приемайки на първо четене промените в Закона за Българския червен кръст. С тях се дава опция върху парцели, обществена или частна държавна благосъстоятелност, да се учредява безплатно право на градеж в интерес на БЧК. Всички парламентарни групи поддържаха плана. 

Строежът ще бъде осъществен сред Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец, дружно с държавното управление на България. Центърът ще бъде с потенциал 1200 души, а дружно с него ще бъде основан и районен склад за бедствена подготвеност. 

" Това е значима стъпка в одобряването на престижа на БЧК, а и на цялата ни страна. В България ще се образоват фрагменти от цяла Европа, от целия свят. Те ще получават тапия и всички ще се образоват на територията на нашата страна. За задачата обаче има два значими фактора. Първият е финансирането на този план, а по думите на акад. Христо Григоров, това финансиране към този момент е обезпечено. За задачата е належащо и да се даде на БЧК земя, която да бъде употребена за основаването на този център ", уточни по време на дебатите депутатът от ГЕРБ Александър Ненков, който е измежду вносителите на законопроекта.

Българска социалистическа партия поддържаха закона, като депутатът Георги Михайлов предизвести, че сред двете четения социалистите ще наблюдават по отношение на проблема по даването на терен за новия логистичен център. 

" Ние ще настояваме да бъдат деликатно прецизирани юридическите текстове във връзка с опцията за използването на собственостите, т.е. земите, върху които се дефинира действието на този проектозакон на Червения кръст ", сподели още Михайлов. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР