Депутатите разглеждат по същество доклада на временната комисия, която трябваше

...
Депутатите разглеждат по същество доклада на временната комисия, която трябваше
Коментари Харесай

Комисията Джемкорп: Подписалите меморандума са осъзнавали негативните последствия за държавата

Депутатите преглеждат всъщност отчета на краткотрайната комисия, която трябваше да откри обстоятелствата към сключването на съглашението „ Джемкорп “ от предходните ръководещи Политическа партия за 1 милиарда Долара. То беше подписано предходната година, а от Политическа партия настояват, че меморандумът е необвързващ. От ГЕРБ-СДС обаче считат, че той заплашва националната ни сигурност. От отчета стана ясно, че меморандумът е подписан, без да е направена инспекция от ДАНС, а организацията е открила рискови взаимовръзки в една от участващите в консорциума стратегии.

Сред изводите на отчета, показан от ръководителят на комисията Десислава Трифонова от ГЕРБ-СДС е, че " решението за подписване на Меморандум сред Република България, представлявана посредством Министерството на енергетиката на Република България и компаниите Gemcorp Holdings Limited и IP3 Corporation е взето от кръгове и лица отвън Министерство на енергетиката /МЕ/ и „ Български енергиен холдинг ” ЕАД /БЕХ ЕАД/, без да са ясни претекстовете и да е налице аргументация за нуждата от сключване на сходен документ “.

Вторият извод на комисията е, че " Меморандумът с Gemcorp Holdings Limited и IP3 Corporation е направен и подписан без да е спазен правилото за гласност и бистрота и в нарушаване на нормативно открития ред. Всички тези обстоятелства демонстрират, че лицата, които са подготвили и подписали Меморандума с Gemcorp Holdings Limited и IP3 Corporation са съзнавали своите отговорности и отговорности, както и отрицателните последствия, които биха могли да зародят от подписването на този документ, само че все пак не са подхванали нужните дейности, с цел да подсигуряват спазването на нормативно открития ред и да защитят в оптималната степен ползите на страната. "
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР