Депутатите разглеждат окончателно промените в Закона за българското гражданство, с

...
Депутатите разглеждат окончателно промените в Закона за българското гражданство, с
Коментари Харесай

Депутатите разглеждат окончателно промени в закона, касаещи „златните паспорти“

Депутатите преглеждат дефинитивно измененията в Закона за българското поданство, с които ще отпаднат така наречен златни паспорти против вложения. Народните представители разискват и промените за разпределяне на помощни средства на хората с увреждания.

„ Предложеието на Министерския съвет практиката българското поданство против вложения да бъде прекъсната е поради Европейската комисия. От Брюксел считат, че всяко лице, което има поданство на страна членка, е по едно и също време жител и на съюза и има всички права и привилегии, които произтичат от него. По-специално правото на свободно придвижване. Кипър, Малта и България са трите страни от Европейски Съюз, в които приемането на златен паспорт в подмяна на вложения към момента е допустимо.

Депутатите ще разискват още промените за разпределяне и погашение на помощни средства за потребностите на хората с увреждания дружно с шефа на Националната здравноосигурителна каса Петко Салчев.

В края на предходната седмица той разгласи в Народното събрание, че от 1 юли т.г. касата стартира да дава отговор за тези съоръжения.

На първо четене ще бъдат прегледани промени в Закона за здравето, импортирани от партия „ Възраждане “. Те плануват Народното събрание, а не Министерският съвет да афишира изключителна епидемиологична конюнктура и тя да е за интервал, не по-дълъг от 2 месеца. В проектозакона е записано още, че имунизацията против Covid-19 е целесъобразна и има непринуден темперамент.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР