Депутатите продължиха с дебатите по законопроекта за удължаване на Закона

...
Депутатите продължиха с дебатите по законопроекта за удължаване на Закона
Коментари Харесай

ПП се оплакаха, че ГЕРБ насъскват Възраждане срещу тях

Депутатите продължиха с дебатите по законопроекта за удължение на Закона за държавния бюджет. От " Възраждане " заявиха, че няма да поддържат удължаването на бюджета на НЗОК, като даде за образец, че до момента в който се води този спор за следващ път започва акцията " Българската Коледа ", която събира средства от дарения, с цел да се лекуват децата на България.

В същото време целогодишно има акции за лекуване на деца в чужбина. Когато се отпускат стотици милиони на НЗОК и дали да има пари за лекуване на българските деца в чужбина, акциите за събиране на смс-и и " Българската Коледа " не престават, акцентира Ганев.

Адвокат Петър Петров добави, че към момента се събират капачки за кувьози. Държавата продължава да не дава пари, а в този момент ние се постанова да събираме капачки за кувьози. Не може да разберете какво значи парите за лекуване да се харчат както би трябвало. От 2 месеца стачкуват сестрите от болничното заведение в Добрич, даде образец депутатът от " Възраждане ".

Не е ясно по какъв начин се харчат средствата на Здравната каса, уточни и депутатът от Политическа партия Васил Пандов. Той добави, че бюджетът на Касата всяка година се харчил по един и същи метод.

Депутатът от Политическа партия Венеция Ангова откри обаче, че ГЕРБ насъскват " Възраждане " да скачат против Политическа партия за бюджета през актуалната година. Политическа партия няма да поддържа удължаването на бюджета за следващата година като кардинално деяние. Ангова желае да види по какъв начин ГЕРБ и останалите партии ще поддържат удължаването на бюджета за следващата година, в случай, че не са създали същото предходната година.

Георги Гьоков от Българска социалистическа партия настоя служебното държавно управление да се извини за забавянето на обществените заплащания. Хората чакат поддръжка от страната, само че няма да я получат. Страната ще остане финансово постоянна, само че сметката ще се заплати от уязвимите групи, хората с увреждания, възрастните хора и майките, уточни Гьоков. От Българска социалистическа партия ще създадат оферти сред първо и второ гласоподаване на удължение на бюджета за следващата година, като няма да бъдат популистки и да нарушат финансовата непоклатимост на страната.

Той настоя депутатите да се обединят към ограничения, които да бъдат допустими за всички. Гьоков показа предложенията на левицата като алените се надяват на поддръжка.

От ГЕРБ също взеха думата и настояха да има нов бюджет за 2023 година, който би трябвало да бъде импортиран от нов кабинет. Делян Добрев съобщи, че към този момент няма евтини пари и от следващата година ни чакат доста по-високи лихви.

Мартин Димитров от " Демократична България " настоя да се направи всичко допустимо през бюджетната процедура да продължи удължение на растежа. Реформи са нужни, в случай че желаеме напредък за следващата година - повече конкуренция, по-ниски цени на горивата и повече напредък на стопанската система, посочи Димитров.

" Не желаеме развиване напред, а мислим по какъв начин да се върнем обратно ", акцентира Димитров, като даде образец, че вместо депутатите да мислят за Шенген и Еврозоната, се водят диспути за връщането на хартиената бюлетина. Ако в действителност желаеме по-висок напредък на стопанската система, да се фокусираме върху промените, без значение от проблемите за основаване на държавно управление, настоя Димитров.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР