Депутатите продължават с второто гласуване на проекта за държавен бюджет

...
Депутатите продължават с второто гласуване на проекта за държавен бюджет
Коментари Харесай

Парламентът продължава с гласуването на бюджета за 2024

Депутатите не престават с второто гласоподаване на плана за държавен бюджет за 2024 г . В понеделник бе призната макрорамката на бюджета за следващата година. Заложените доходи, помощи и дарения в държавния бюджет за 2024 година са общо 43 406 519 700. От тях данъчните доходи се плануват да са общо 38 116 002 000 лв. , от тях от корпоративен налог – близо 6 милиарда лв..

Предвидените доходи от налог добавена стойност са 18 626 102 000 лв. . Вчера депутатите гласоподаваха огромна част от бюджетите на министерствата, средствата за просвета, обучение, опазване на здравето, сигурността .

В дневния ред са планувани и няколко ратификации, както и второто гласоподаване на Закона за защитата и въоръжените сили на Република България. Очаква се на първо гласоподаване да бъде гледани промените в Закона за оръжията, боеприпасите, взривните субстанции и пиротехническите произведения, Закона за признание на професионални квалификации, както и в Закона за професионалното обучение и образование, Закона за висшето обучение.

В дневния ред са още и три плана на решения за удължение периода на деяние на три краткотрайни комисии :

– Временната комисия за изследване на всички обстоятелства и условия, свързани със сигурността на машинното гласоподаване
– Временната комисия за изследване на всички обстоятелства и условия, свързани с организацията, подготовката и опазването на публичния ред, във връзка със декларирания кротичък митинг против управлението на Българския футболен съюз на 16 ноември 2023 година
– Временната комисия във връзка Споразумението сред „ Булгаргаз “ ЕАД и турската държавна енергийна компания „ Боташ “, подписано на 3 януари 2023 година в София.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР