Депутатите продължават работата по второто четене на Закона за държавния

...
Депутатите продължават работата по второто четене на Закона за държавния
Коментари Харесай

Отново дойде ред на спорните текстове за бързите кредити в парламента

Депутатите не престават работата по второто четене на Закона за държавния бюджет за 2021 година. Обсъжданията започнаха във вторник, а през днешния ден към този момент са на преходните и заключителни разпореждания.
Спорните текстове за бързите заеми също ще бъдат разисквани като част от финансовата рамка за следващата година. С тях се актуализира за трети път и тазгодишния бюджет. С смяната се планува стопанската система ни ще се свие с 3% тази година, а недостиг в хазната ще е над 4 на 100.
 Мая Манолова със съвет към Борисов и зов към Радев Мая Манолова със съвет към Борисов и зов към Радев
Новият Закон за ВиК ще увеличи цената на водата и нарушава ползите и правата на потребителите. С неги ще се национализират общинските...
С приемането на преходните и заключителни разпореждания на бюджета ще бъде дефинитивно утвърдена цялостната финансова рамка за 2021 година.
Промени в Семейния кодекс по отношение на правото на бащинство и оспорването му ще разискват депутатите в Народното събрание. Вносител е Министерският съвет, а на първо гласоподаване бе признат на 23 септември.
В дневния ред са и промени в Закона за осъществяване на наказванията и задържането под стража. Предстои първо гласоподаване на законопроекта, който е с вносители: Красимир Ципов и група народни представители (на 13 ноември).
Предстои първо гласоподаване на законопроект за изменение и допълнение на Закона за радиото и малкия екран (Вносител: Министерски съвет, на 30 октомври).
 АЗП: Високите тавани по бързите заеми са нарушаване на решенията на Съда на Европейски Съюз АЗП: Високите тавани по бързите заеми са нарушаване на решенията на Съда на Европейски Съюз
" С явно лобистка корекция, импортирана от самостоятелния народен представител Спас Панчев в четвъртък, Народното събрание одобри неустойката по бърз кред...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР