Депутатите приеха ветото на президента Румен Радев и така отхвърлиха

...
Депутатите приеха ветото на президента Румен Радев и така отхвърлиха
Коментари Харесай

Депутатите приеха ветото на президента и така отхвърлиха промените в НПК

Депутатите одобриха ветото на президента Румен Радев и по този начин отхвърлиха измененията в Наказателно-процесуален кодекс, с които болшинството в Народното събрание възвърне пълномощията на пленума на Висш съдебен съвет и на основния прокурор, които бяха отстранени с поправките в Конституцията през декември. В претекстовете си президентът означи, че с признатите промени целеустремено се подценява върховенството на Конституцията.

В дебата по ветото участваха единствено представители на опозицията. Партиите от конституционното болшинство въобще не се изрекоха.

Цвета Рангелова - народен представител от " Възраждане ": " Защо беше това бързане с конституционните промени. Казахме, че са недомислени и се видя, че нито бяха направени качествено, нито послужиха за приемането ни в Шенген - там сме признати единствено по въздушно-капков път. "

Гроздан Караджов - народен представител от " ИТН ": Защо променяме преди малко изменена Конституция, за какво не се изчака... Целта беше да се възвърне остарелият Висш съдебен съвет? Не се ли прави това, с цел да се опраска за следващ път правосъдната промяна. Ние ще дадем право на остарелия Висш съдебен съвет да провежда изборите за нов Висш съдебен съвет, в случай че това е сърцевината на правосъдната промяна, то благодаря ви за тази промяна. "

Мая Димитрова - народен представител от " Българска социалистическа партия за България ": " Ако не беше ветото на президента, какво щяхте да предприемете. Отново ремонт на ремонта. Когато от опозицията вършим оферти, приемете, че те са градивни. Опозицията също работи за България. "


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР