Депутатите приеха спорния закон за горивата, предизвикал протести от собствениците

...
Депутатите приеха спорния закон за горивата, предизвикал протести от собствениците
Коментари Харесай

Парламентът прие спорния закон за горивата

Депутатите одобриха противоречивия закон за горивата, провокирал митинги от притежателите на дребни бензиностанции.
За регистрация търговците на горива на едро ще би трябвало да имат импортиран капитал 1 млн. лв., а за тези, които по закон нямат капитал - активи в размер не по-малък от 1 млн. лв., предава bTV.
Първоначалното предложение беше капиталът да бъде 3 млн. лв..
Изискването за търговците на дребно е импортиран капитал не по-малък от 20 хиляди лв., или имущество в размер не по-малък от 20 хиляди лв. за всеки обект.
За запазване на петрол отвън данъчни хранилища условието е импортиран капитал в размер не по-малък от 1 млн. лв. или активи в същия размер. Лицето би трябвало да разполага със лични или наети съдове за предпазване на полутечен нефтен газ, а обектите за предпазване би трябвало да разполагат с физическа защита или сигналноохранителна техника.
Дистрибуторите би трябвало да разполагат с най-малко 10 хиляди лични бутилки за предпазване.
Законът докара до спорни изказвания в групата на „ Обединени патриоти”. След пленарното съвещание в стаята им се състоя съвет, на който трите партии трябваше да се схванат.
Междувременно на граничен пункт Капитан Андреево стартира импровизиран митинг на търговци. Собственици на дребни бензиностанции още веднъж се подвигнаха на митинг и блокираха пункта.
Те започнаха митингите си против закона още в края на юни. Тогава заплашиха с блокади на пътища и граници. Собствениците се разпалиха против въвеждането на спомагателни финансови условия за работата им.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР