Депутатите приеха промени в Закона за регионалното развитие на първо

...
Депутатите приеха промени в Закона за регионалното развитие на първо
Коментари Харесай

След първо четене: Промени в закона за регионалното развитие, БСП с критики

Депутатите одобриха промени в Закона за районното развиване на първо четене. „ За “ измененията гласоподаваха 92 народни представители “, срещу “ – 51 и „ въздържали се “ – 24, с което беше признати.
Предложените са ориентирани към понижаване на броя на стратегическите документи, обезпечаване на връзки и взаимоотношения сред стратегическите документи за районно и пространствено развиване, както и с другите секторни документи на съответните нива, опростяване на процеса за наблюдаване, надзор и оценка на документите, прецизиране на състава, отговорностите и функционалностите на звената за ръководство на районното развиване в сходство с условието за повишение на успеваемостта и ефикасността на тяхната работа, съобщи Фокус.
Промените бяха показани от Ивелина Василева от ГЕРБ. От Българска социалистическа партия реагириха остро и още веднъж упрекнаха ръководещите, че измененията са закъснели и имали за цел да скрият неуспеха в районната политика и неусвоените европейски средства. " Нашата група няма да поддържа законопроекта ", изясни социалистът Иванов.
Стигна се и до скандал в залата. Водещият съвещанието Емил Христов пристъпи към гласуването, а Българска социалистическа партия недоволстваха и желаеха да вземат отношение. Това им беше отказано от Емил Христов.
" Искайте оставката ми, може и да я дам, само че внимавайте кой ще седне на моето място! ", влезе Христов в препирня с Манол Генов от Българска социалистическа партия. " Направете забележки на гласовитите колежки, апелирам ", обърна се Генов към него.
“Промените в Закона за районното развиване основава огромен риск от политизация при вземането на решения при оценка на плановете ”.
Това сподели националният представител от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ и член на Изпълнителното бюро на партията Манол Генов в процедура по метода на водене след гласуването на измененията в Закона.
„ Гласувах срещу Закона за районното развиване, тъй като той не взема решение в елементи несъответствията в районното развиване на страната. Създава огромен риск от политизация при взимането на решение при оценка на плановете. Никъде в Закона няма за децентрализацията, която обещавате години наред и нищо не свършихте “, сподели още Манол Генов.
“Законът за районното развиване е политически ”. Това сподели националният представител от Движение за права и свободи Рамадан Аталай. По думите му със Закона за районното развиване се прави нова политическа групировка и една нова бариера като ВиК – Перник и регионална администрация Перник. Рамадан Аталай регистрира, че с този закон ще бъдат взети политически решения за съответните планове, които ще бъдат показани за развиването на районите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР