Депутатите приеха проекта на решение за оказване на военна и

...
Депутатите приеха проекта на решение за оказване на военна и
Коментари Харесай

Депутатите одобриха списъка с военна помощ за Украйна

Депутатите одобриха плана на решение за оказване на военна и военно-техническа поддръжка на Украйна . Народните представители гласоподаваха със 148 гласа " за ", 46 гласа " срещу " и 1 " въздържал се ".

ГЕРБ/СДС - 59 гласа " за "

Политическа партия - 40 гласа " за " и 1 " въздържал се " (Асен Василев)

Движение за права и свободи - 27 гласа " за "

" Възраждане " - 26 " срещу "

Българска социалистическа партия -  20 гласа " срещу " и 1 глас " за " (Явор Божанков)

Демократична България - 15 гласа " за "

БВ - 6 гласа " за "

Законотворците ратифицираха и съглашението сред Министерството на защитата на Република България и Министерството на защитата на Украйна по отношение на безплатно даване на въоръжение, техника и муниции. Вносител както на плана на решение, по този начин и на съглашението, е Министерски съвет.

По време на дебатите Стоян Михалев от " Демократична България " съобщи, че ще поддържат изпращането на военна помощ на Украйна. С това решение се стъпва на картата на цивилизования свят, разяснява Михалев.

Защо не извадихте хартия да напишете на лист какво се случва в пленарна зала, а извадихте телефони си и използвахте тези " американски буржоазен технологии ", заяде се Михалев с Българска социалистическа партия и с протеста на социалистите. Той прикани да не се лимитира свободата на народния представител.
 Българска социалистическа партия с телефони в ръце бойкотират закритото съвещание на Народното събрание за военната помощ за Украйна
Българска социалистическа партия с телефони в ръце бойкотират закритото съвещание на Народното събрание за военната помощ за Украйна

Гуцанов плаши: Ще носите отговорност такава, каквато даже не може да предположите

Според депутата от Българска социалистическа партия Борислав Гуцанов България в никакъв случай не е доставяла оръжия на Украйна. Оръжията, които излизат от България, се изнасят за повече от 50 страни по света, а България като страна не изнася оръжия за Украйна. Моля правете разлика за това дали България изнася оръжия или компании, които търгуват с други страни, изнасят оръжия, прикани Гуцанов. Никога оръжието не е довело до нищо положително, акцентира депутатът от Българска социалистическа партия.

Гуцанов още веднъж настоя изпълнителната власт и президентът Румен Радев да участва в Народното събрание, когато се разисква тематиката за военната помощ за Украйна.

Явор Божанков от Българска социалистическа партия ясно се опълчи на позицията на социалистите и отсече, че Русия няма да завоюва войната с Украйна. Войната рано или късно ще свърши, само че е срамно България да не бъде част от развитите страни, сподели още той.

Стоян Таслаков от " Възраждане " съобщи: " Разбирам, че вашите гласоподаватели са дали своят вот за евроатлантици, само че получиха европалети. " Репликата му беше ориентирана към депутатите от Демократична България. " Възраждане " няма да поддържа решението за предоставяне на военна помощ за Украйна.

Христо Гаджев от ГЕРБ съобщи, че е останал сюрпризиран от позицията на Явор Божанков, само че го поздрави за нея. Той се надява войната да завърши час по-скоро, с цел да може цивилното население и инфраструктура на Украйна да бъдат предпазено.

Любен Дилов-син също разяснява изненадата Божанков в пленарна зала, като уточни, че разминаванията му с позициите на Българска социалистическа партия са като разминаванията сред паркинсона и плурализма. Логично е всеки човек, който принадлежи към цивилизационното семейство, да знае, че няма да има мир, до момента в който трае това държание на Русия. Ако Путин на следващия ден реши, че желае Молдова, мир ли ще има, запита Дилов, като още един път поздрави сътрудника си Явор Божанков за изразената позиция.

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова реагира на казаното от съпартиеца ѝ Божанков. Има изгледи за мир в Украйна и той ще настъпи в избран миг. Трябва да дадем гаранции за Русия, базира се Нинова на думите на президента на Франция Еманюел Макрон. Рано или късно в Украйна ще има мир и ще бъде натрапен с дипломатически договаряния и диалози. Позицията на Българска социалистическа партия е за мир, който да бъде решен с дипломатически договаряния и диалози, настоя Нинова.

" Не всички вършат по този начин и не дават оръжия за Украйна, като оказват помощ с здравна помощ и одобряват бежанци. Спрете да повтаряте като навито с ключ дребосъче, че по този начин вършат другите страни, по тази причина по този начин ще вършим и ние ", прикани соцводачката. Тя запита депутатите дали знаят какво ще се гласоподава през днешния ден? До започване на съвещанието 16 депутати от 240 са прочели какво ще гласоподават през днешния ден, възмутена е Нинова. Тя добави, че останалите депутати безропотно и невежо ще натиснат копчето за най-важните въпроси за България. Явор Божанков, Асен Василев имат разнообразни отзиви, само че значимото е груповото политическо мнение - това ни въвлича във войната и е срещу български народен интерес, отсече Нинова.

Лидерът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ прикани да не се използва тематиката за военната помощ за тясно партийни ползи.
 Депутатите се скараха за оръжията за Украйна, за чувалите с трупове и кой кого натиска с ботуши
Депутатите се скараха за оръжията за Украйна, за чувалите с трупове и кой кого натиска с ботуши

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова дефинира протичащото се като скандално
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР