Депутатите приеха проект на решение за задължаване на представителите определени

...
Депутатите приеха проект на решение за задължаване на представителите определени
Коментари Харесай

Парламентът задължи НОИ да увеличи пенсиите с 11%

Депутатите одобриха план на решение за задължаване на представителите избрани от Министерския съвет в Надзорния съвет на Националния застрахователен институт да поддържат решение за по член 100 от Кодекса за обществено обезпечаване в размер на 11%.

Народните представители гласоподаваха със 77 гласа " за " , без " срещу " и въздържали се. Дори и при прегласуването планът на решение още веднъж бе признат - със 78 гласа " за " с гласовете на ПП-ДБ, Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ. ГЕРБ и Движение за права и свободи не участваха в гласуването.

В подтекста на дебатите депутатът от ПП-ДБ Радослав Рибарски съобщи, че на служебното държавно управление на Димитър Главчев защото се ръководи от ГЕРБ и Движение за права и свободи.
 Главчев твърди: И без депутати пенсиите ще се вдигнат с 11%
Главчев твърди: И без депутати пенсиите ще се вдигнат с 11%

Асен Василев: Няма да ви мине номерът да ни върнете към постната пица

Георги Гьоков съобщи, че държавното управление на сглобката не усилва пенсиите, а единствено ги осъвременява. Няма нарастване на пенсиите , няма, а даже има понижение, уточни той. Гьоков е сигурен, че ПП-ДБ още веднъж ще се афишират за спасители на пенсионерите.

Гроздан Караджов от Има Такъв Народ пък атакува ПП-ДБ да си вземат пачките и пуделите и да се махнат от политиката, защото не са помогнали на пенсионерите, а са ги излъгали.

Според депутата от Има Такъв Народ Станислав Балабанов ПП-ДБ не връщат България в Европа, а тъкмо противоположното - със саковете с пари, пачки и изтекли записи демонстрират, че са част от превзетата страна.

Бившият финансов министър и сегашен народен представител от ПП-ДБ Асен Василев съобщи, че Има Такъв Народ могат да видят кой се е погрижил за пенсиите и пенсионерите в последните 3 години, за разлика от предходните 12 години, в които настоящи депутати от партията на Слави Трифонов били част от статуквото. " Спрете да говорите за пудели, тъй като пуделите сте вие, тъй като в този момент българският народ живее доста по-добре отпреди ", заяде се Василев с групата на Има Такъв Народ.
 Главчев ядосан на партиите: Не може и пенсиите да са избирателен афиш
Главчев ядосан на партиите: Не може и пенсиите да са избирателен афиш

Още една предизборна пушилка бе разсеяна, регистрира министър председателят

Според него Има Такъв Народ трябвало да се прекръстят на " Има такава безочливост ".

Съгласно претекстовете на вносителя в Закона за бюджета на държавното публично обезпечаване за 2024 година са разчетени средства за годишното осъвременяване на пенсиите по член 100 от Кодекса за обществено обезпечаване (КСО) в размер на 11%. В общественото пространство се появи информация за понижаване от 11% на 10% на осъвременяването на пенсиите заради по-нисък от предстоящото растеж на инфлацията и растеж на увеличението на осигурителния приход. От въвеждането на така наречен " швейцарско предписание " досега не е имало случай на понижаване на % на осъвременяване при съществуване на разлика сред планирани и действителни данни. В тази връзка е належащо представителите на Министерския съвет в Надзорния съвет на Национален осигурителен институт да изпълнят волята на Народното събрание, което е планувало в ЗБДОО осъвременяване на пенсиите по член 100 в размер на 11 %.
 Димитър Главчев не желае звук в системата за пенсиите
Димитър Главчев не желае звук в системата за пенсиите

И с брифинг успокояват пенсионерите
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР