Депутатите приеха на второ четене удължаване на действието на разпоредби

...
Депутатите приеха на второ четене удължаване на действието на разпоредби
Коментари Харесай

Депутатите приеха на второ четене да се удължи действието на Бюджет 2021 г. до 31 март

Депутатите одобриха на второ четене удължение на действието на разпореждания на Закона за държавния бюджет за 2021 година, Закона за бюджета на държавното публично обезпечаване за 2021 година и Закона за бюджета на Националната здравноосигурителна каса за 2021 година до 31 март т.г.

"За " гласоподаваха 117, "против " бяха 13, а седем се въздържаха. С измененията се резервира размерът на минималната работна заплата от 650 лева, както и размерът на паричното обезщетение за развъждане на дете до 2-годишна възраст.

Запазва се и размерът на компенсацията по безработица. Остава и добавката към пенсиите поради пандемията от COVID-19. Записано беше, че добавките няма да подлежат на запор. Това стана факт, откакто омбудсманът Диана Ковачева сигнализира, че е получила сигнали, че възрастни хора са с блокирани средства.

С признатите промени се подсигурява, че ще се изплати разликата на пенсионерите, които през януари получиха по-малка пенсия плюс добавка спрямо декември 2021 година Удължаването на действието на остарелия бюджет се постанова поради това, че към момента не е признат новият, за 2022 година

Вицепремиерът и финансов министър Асен Василев показа през днешния ден акцентите от Бюджет 2020, който се чака да бъде импортиран в Народното събрание до края на месеца.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР