Депутатите приеха на второ четене промени в Закона за данъците

...
Депутатите приеха на второ четене промени в Закона за данъците
Коментари Харесай

НС промени закон в полза на осиновителите, но не прие данъчни облекчения за родители

Депутатите одобриха на второ четене промени в Закона за налозите върху приходите на физическите лица. Законопроектът е импортиран от парламентарната група на „ Обединени патриоти “.
Целта на измененията е бъде преодолян пропуск в законодателството, който би довел до незаслужено ощетяване на осиновителите.
С приемането му ще се подкрепят работодателите и ще се избегне дискриминирането на осиновителите .
Парламентът отхвърли предложенията на опозицията , които бяха направени сред първо и второ четене.
От Българска социалистическа партия предлагаха данъчно облекчение за родителите на деца, като приспадат от сумата от годишните данъчни основи 6000 лева за всяко ненавършило пълноправие дете .
Опозицията предложи още месечната данъчна основа за приходи от трудови правни отношения на лица ползващи данъчно облекчение за деца да се понижава с 500 лева за всяко дете.
„ Целта на измененията в Закона за налозите върху приходите за физическите лица, които внесохме са в посока да се дадат по-големи данъчни преференции на работещи родители с деца, ненавършили 18-годишна възраст.
Това е мярка, напълно ориентирана против демографската рецесия. Когато заговорим за стимулиране на раждаемостта посредством помощи и най-много със обществени помощи, срещаме съществени рецензии както от ръководещите, по този начин и част от българското общество “, разяснява Георги Гьоков от Българска социалистическа партия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР