Депутатите приеха на първо четене Закона за тютюна и тютюневите

...
Депутатите приеха на първо четене Закона за тютюна и тютюневите
Коментари Харесай

Забраняват ароматизираните бездимни цигари

Депутатите одобриха на първо четене Закона за тютюна и тютюневите произведения. Въведена е възбрана за предлагането и продажбата на нагреваеми тютюневи произведения с присъщи вкусово-ароматни качества или съдържащи овкусители, в която и да е от съставните им елементи, като филтри, хартия, опаковки, капсули или други механически детайли, даващи опция за смяна на техния аромат или усет или на интензитета на техния пушек.

Предвидено е когато нагреваеми тютюневи произведения са от категорията на тютюневите произведения за пушене, на всяка потребителска и на всяка външна опаковка да се слагат общо предизвестие, осведомително известие и комбинирани здравни предизвестия. Когато нагреваемите тютюневи произведения са от категорията на бездимните тютюневи произведения, за тях ще се ползват условията за етикетиране на бездимните тютюневи произведения.

При подозрения, че предлаганите електронни цигари или контейнери за неведнъж пълнене не са безвредни или не подхождат на условията на закона, икономическите оператори, които ги оферират, ще следва да подхващат незабавни дейности за тяхното изземване от пазара.

Прецизират се условията за етикетирането и рекламата на тютюневите и обвързваните с тях произведения.

Предвидено е контролът във връзка с сигурността при импорт на тютюневи и свързани с тях произведения да се прави от Комисията за отбрана на потребителите при условия и по ред, избрани с правилника за използване на закона. За бяха 139, 2 срещу, 10 бяха Въздържал се.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР