Депутатите приеха на първо четене промени в Закона за горите,

...
Депутатите приеха на първо четене промени в Закона за горите,
Коментари Харесай

По-лесна покупка на дървесина от общински и държавни горски територии.

Депутатите одобриха на първо четене промени в Закона за горите, с които се облекчава процедурата за покупка на дървесина от общински и държавни горски територии. Вносителите от Движение за права и свободи оферират дърва да могат да се купуват и след крайния срок- 30 април. Увеличава се общото количество, което едно домакинство може да купи за една календарна година.

Според Българска социалистическа партия в плана има лобистки промени. Депутатът Иван Иванов сподели:

" Защото методът, по който ни се оферират тези промени, е извънредно случаен и касае ползите на една дребна общественост и с опасности да нарушим ползите на по-голямата част от нуждаещите се от дървесина, които би трябвало да се отопляват през зимния сезон, който настава ".

Законопроектът взема решение обществен проблем, отговори Халил Летифов от Движение за права и свободи:

" Част от българските жители имат проблем! Мениджърският проблем! Някой идва с алената или с другата метла, разбирайте политическото и партийното користолюбие, мете ги и той взема решение какви права имат тези жители там и по какъв начин да си вземат решение въпроса ".

Въпреки предварителното единодушие за поддръжка 3-ма от групата ПП-ДБ се оповестиха „ срещу “, а 4-ма се въздържаха.

Илина Мутафчиева от „ Зелено придвижване “ прикани за преосмисляне на поправките с претекста, че с тях се гони избирателен интерес за локалния избор. Подобно основание акцентираха и от „ Възраждане “.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР