Депутатите приеха на първо четене два законопроекта за изменение и

...
Депутатите приеха на първо четене два законопроекта за изменение и
Коментари Харесай

На първо четене: НС прие два законопроекта за изменение и допълнение на Закона за етажната собственост

Депутатите одобриха на първо четене два законопроекта за изменение и допълнение на Закона за етажната благосъстоятелност. Проектът на Министерски съвет планува понижаване на нужния кворум за осъществяване на общо заседание на 51% от идеалните елементи. При непълен кворум съвещанието се отсрочва с един час и решението към този момент ще се смята за законно, колкото и идеални елементи да са показани. Проектът на Ивайло Мирчев от ПП-ДБ планува понижаване на административната тежест при създаване на зарядна точка за електрически коли в съсобствен парцел. Подробности от Вили Янкова.

Промените в Закона за етажната благосъстоятелност дават опция общите събрания да се организира както присъствено, по този начин и онлайн. Изменя се и нужният кворум. За взимане на решения към този момент ще са нужни 51% от притежателите да вземат участие в събранието. При липса на кворум се позволява отсрочване на събранието с 1 час. След това решенията могат да се вземат без значение от броя присъстващи. Според Стою Стоев от Продължаваме промяната-Демократична България законопроекта има редица проблеми.

Промените в Закона за етажната благосъстоятелност са от наложителните с цел да могат да бъдат усвоени парите по Плана за възобновяване и резистентност.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР