Депутатите приеха на първо четене два законопроекта за изменение и

...
Депутатите приеха на първо четене два законопроекта за изменение и
Коментари Харесай

Депутатите приеха на първо четене промени в Закона за защита от домашното насилие

Депутатите одобриха на първо четене два законопроекта за изменение и допълнение на Закона за отбрана от домашното принуждение, заяви Българска телеграфна агенция.

С оферти законопроект от Корнелия Нинова от Българска социалистическа партия и група народни представители се цели да се даде бърза и ефикасна отбрана, помощ и поддръжка на потърпевшите от домашно принуждение или хора в риск.

Промените плануват разширение на кръга на хората, потърпевши от домашно принуждение, както и ограниченията за отбраната им.

Създава се народен орган за съгласуваност, мониторинг и оценка на политиките и ограниченията за попречване на домашното принуждение. Предвижда се и основаване и поддържане на национална осведомителна система и народен указател за случаите на домашно принуждение.
 Обяснено. Какво оферират партиите против домашното принуждение  please wait The code has been copied to your clipboard. The URL has been copied to your clipboard
No media source currently available

Със законопроекта на Бойко Борисов от ГЕРБ и група народни представители се предлага разширение на предметния обсег на закона и се усилват ограниченията за отбрана.

С измененията се предлага дефиниране на формите на принуждение и разширение на кръга на хората, потърпевши от домашно принуждение, които да могат да търсят отбрана по реда на този закон.

Улеснява се и достъпът до правораздаване, като се планува молбата за формиране на произвеждане по издаване на заповед за отбрана да бъде препратена до съответния съд в период до 24 часа от направеното искане на потърпевшия.

Внесеният от Цветан Предов и група народни представители от " ИТН " законопроект за отбрана от домашно принуждение не беше признат.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР