Депутатите приеха единодушно на първо четене внесените от ГЕРБ и

...
Депутатите приеха единодушно на първо четене внесените от ГЕРБ и
Коментари Харесай

Въвежда се 10-годишна абсолютна давност за задълженията на физическите лица

Депутатите одобриха единомислещо на първо четене импортираните от ГЕРБ и Обединени патриоти промени в Закона за отговорностите и договорите. Измененията плануват въвеждането на 10-годишна безспорна погасителна отминалост за частните отговорности на физическите лица.

Физическо лице, което не може да заплаща отговорностите си, ще може да стартира процедура по оповестяване на банкрут или да се освободи от тях след приключване на избран интервал от време. От " Обединени патриоти " считат, че този период е задоволителен, с цел да отбрани ползите на кредиторите, тъй че те да могат да съберат своите вземания.

Съпредседателят на парламентарната група на " Патриотите " Искрен Веселинов стимулира измененията и изясни, че страната ни е единствената в Европейския съюз, която не предлага никаква отбрана за длъжника: " Съгласно нашите данни, над 600 000 са такива производства, които са дългогодишни, и това са в действителност стотици хиляди ориси. Много от хората, които са в това състояние, избраха да емигрират от България, с цел да могат да получават някакви сносни приходи зад граница, където съдия-изпълнителите не ги преследват и считам в действителност, че ще бъде една глътка въздух за десетки хиляди хора в България ".

Промените бяха признати единомислещо с 87 гласа " за ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР